Šport > Nogomet
63 ogledov

Man United v roke Katarcem?

Žurnal24 main
Katarska kraljeva družina želi kupiti angleški nogometni klub Manchester United, po poročanju angleškega tiska pa je pripravljena odšteti neverjetnih 1,5 milijarde evrov.
Fergie rekorder
Sir Alex Ferguson, škotski trener na klopi angleškega prvoligaša Manchester Uniteda, je v nedeljo postal trener, ki najdlje vodi eno moštvo. Rdeče vrage vodi že neverjetnih 24 let, mesec dni in 14 dni, s tem pa je prehitel legendarnega trenerja Matta Busbyja, ki je klub iz Manchestra vodil v letih 1945-1969.

Manchester United je vse od leta 2005 v lasti ameriške družine Glazer, ki je tedanjim lastnikom plačala 800 milijonov evrov, po nekaterih podatkih pa dolg rdečih vragov znaša okoli milijarde evrov, kot morebitni odrešitelji pa so se ponudili prav nesramno bogati Katarci.

Katarska družina je lastnica družbe Qatar Foundation, ki je pred nekaj dnevi podpisala pogodbo s španskim velikanom Barcelono. Aktualni španski prvaki bodo tako prvič po 111 letih na svojih dresih nosili sponzorski logotip. Katalonski ponos je s katarsko družbo podpisal pogodbo do leta 2016, na sezono pa bo Barca prejela 30 milijonov evrov.

Pred nekaj meseci je družina Al Thani za 1,5 milijarde evrov kupila svetovno znano veleblagovnico Harrods, ki je bila pred tem v lasti egipčanskega bogataša Mohameda Al-Fayeda, prav tako pa so v družini Al Thani delni lastniki nemškega Volkswagna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.