Šport > Nogomet
35 ogledov

Man Utd do Oblaka le na en način

jan oblak atletico EPA
''Oblak ni naprodaj, ekipa se gradi okoli njega in igralcev, ki so mu podobni,'' je zanimanje Manchester Uniteta komentiral španski nogometni velikan.

Jan Oblak si je z odličnimi predstavami v drugem delu pretekle sezone pridobil status enega najboljših vratarjev na svetu, kar so opazili tudi pri Manchester Unitedu, ki želijo s prihodom slovenskega reprezentanta zapolniti mesto Davida de Gee.

Kot smo poročali
, so rdeči vragi navezali stik z 22-letnim čuvajem mreže, ki je odvrnil, da bo najprej treba skleniti dogovor med obema kluboma, potem pa bo čas za individualne pogovore. Oblak je eden od stebrov Atléticove ekipe, ki jih trener Diego Simeone vidi kot nepogrešljive člene za prihodnjo sezono. Poleg slovenskega reprezentanta v to druščino spadajo še Antoine Griezmann in Koke, morda pa tudi José María Giménez.

Slovenski vratar, ki se bo na kvalifikacijski tekmi z Anglijo moral zadovoljiti z rezervno vlogo, saj bo v vratih stal eden ključnih mož Interja Samir Handanović, je na Vincente Calderónu nadomestil Thibauta Courtoisa, posojenega nogometaša Chelseaja, ki je bil od leta 2011 do 2014 član Atletov, nato pa se je pred začetkom lanske sezone vrnil na Stamford Bridge.

Atlético se je z odhodom belgijskega vratarja znašel v zagati in s prodajo Oblaka ne želi ponoviti iste napake, čeprav ima Simeone v svojem kadru še vedno tudi izkušenega Miguela Ángela Moyo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.