Šport > Nogomet
31 ogledov

Man Utd po mesecu dni končno zmagal

Welbeck (Aston Villa - Manchester United)
1/21
Reuters
Manchester United je v 16. krogu angleške Premier lige v gosteh premagal Aston Villo (3:0). Liverpool je na White Hart Lanu s petardo ponižal Tottehnam (5:0). Tekma med Norwich Cityjem in Swanseajem se je končala z remijem (1:1).

Nogometaši Manchester Uniteda so prekinili niz štirih zaporednih tekem brez zmage v najmočnejšem angleškem prvenstvu. Rdeči vragi so se z zmago proti Aston Villi (3:0) povzpeli na osmo mesto ligaške lestvice, daleč od mesta, na katerem je kariero končal nekdanji dolgoletni trener angleškega prvaka Sir Alex Ferguson.

United je po porazu proti Evertonu in Newcastle Unitedu nujno potreboval zmago, s katero bi si povrnil načeto samozavest v domačem prvenstvu. Dva zadetka Dannyja Welbecka in prvi letošnji gol Toma Cleverleyja so zadostovali za prepričljivo zmago na gostovanju v Wittonu. David Moyes je od tekme s Šahtarjem v zadnjem kolu Lige prvakov zamenjal štiri nogometaše, saj so na gostovanju pri Aston Villi začeli Antonio Valencia, Patrice Evra, Cleverley in Welbeck.

Dvojček Welbecka v razmaku treh minut

Rdeči vragi so povedli v 15. minuti, ko je Rafael poslal predložek v kazenski prostor domačih, Adnan Januzaj je z glavo zadel vratnico, odbito žogo pa je zlahka v mrežo pospravil Welbeck. Tri minute kasneje je United svojo prednost povišal na 2:0, v glavni vlogi pa ponovno Welbeck, ki mu je po prodoru po desni lepo podal Antonio Valencia. Ekvadorski reprezentant je v nadaljevanju pripravil lepo priložnost Waynu Rooneyju, a je bil angleški napadalec nenatačnen. Welbeck bi lahko v 33. minuti dopolnil svoj hat-trick, vendar je žoga po njegovem strelu zletela mimo oddaljene vratnice.

darren fletcher | Avtor: EPA EPA
United je ponovno udaril v sedmi minuti drugega polčasa, ko je v kazenskem prostoru domačih Rooney s kratko podajo našel Cleverleyja, ta pa je z desnico natančno meril na prvo vratnico in postavil končnih 3:0. Cleverley se je nato izkazal še v obrambi, ko je pravočasno blokiral Andresa Weimanna. Dvajset minut pred koncem tekme je na igrišče po dolgem času ponovno stopil Darren Fletcher, Welbeck pa je v 72. minuti zapravil še eno priložnost za njegov tretji zadetek na tekmi. Dobrih pet minut kasneje je moral posredovati tudi Unitedov vratar David de Gea, ki je z dlanjo odbil žogo po strelu Karima El Ahmadija.

Liverpool skočil na drugo mesto

Liverpool je z dominantno predstavo na White Hart Lanu s petardo premagal Tottenham (5:0) in se zavihtel na drugo mesto premierligaške lestvice. Redsi imajo dve točki zaostanka za vodilnim Arsenalom, ki si je privoščil spodrsljaj proti Manchester Cityju (3:6).

Na tekmi v Londonu je ponovno blestel Luis Suárez, tokrat v vlogi kapetana, ki je dosegel svoj 16. in 17. gol na 11 tekmah v letošnji sezoni angleškega prvenstva. Z visokim porazom se je še okrepil pritisk na trenerja Andréa Villas-Boasa, ki naj bi bil zaradi slabih predstav londonske ekipe na izhodnih vratih kluba. Liverpool je z deseto zmago v sezoni na lestvici preskočil Everton, Chelsea in Manchester City, trener Brendan Rodgers pa je od zadnje ligaške tekme naredil tri spremembe, in sicer sta se vrnila Sandro ter Roberto Soldado, medtem ko je poškodovanega Stevena Gerrarda zamenjal Lucas.

Petarda štirih strelcev, Suárez uspešen dvakrat

Gostje so tekmo odlično začeli in povedli v 18. minuti z golom Suáreza. Henderson je v kazenskem prostoru domačih ukradel žogo Michaelu Dawsonu, nato pa je Suárez mojstrsko preigral Kyla Walkerja in z nizkim strelom premagal Huga Llorisa. Tottenham si ni uspel priigrati nobene vidnejše priložnosti in v 28. minuti za las ušel novemu zadetku, ko je Philippe Coutinho zatresel prečko. V zaključku prvega polčasa je Lloris ubranil dva zaporedna strela Suáreza in Hendersona, a žoga se je po drugi obrambi odbila nazaj do angleškega nogometaša, ki je z volejem zadel s slabih desetih metrov.

Mamadou Sakho bi kmalu poskrbel za sanjski uvod drugega polčasa, ko je sprejel predložek Raheema Sterlinga in zatresel vratnico, v skoku pa je bil neuspešen Martin Skrtel. Tottenham je začel prevladovati v posesti žoge, nato pa je v 64. minuti z igrišča moral Paulinho zaradi prekrška nad Suárezom. V 75. minuti je prvi ligaški gol za Liverpool zabil Jan Flanagan, z nonšalantim lobom je mrežo deset minut kasneje drugič zatresel Suárez, Sterling pa je v 89. minuti postavil končnih 5:0.

Angleška liga, 16. krog:

Aston Villa : Manchester United 0:3 (0:2)
Welbeck (15, 18), Cleverley (52)

Norwich City : Swansea City 1:1 (0:0)
Hooper (45); Dyer (12)

Tottenham Hotspur : Liverpool 0:5 (0:2)
Suárez (18, 84), Henderson (40), Flanagan (75), Sterling (89)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.