Šport > Nogomet
40 ogledov

Man Utd ponuja trikrat višjo plačo

toni kroos bayern munchen EPA
Angleški gigant Manchester United je nogometašu Bayerna Toniju Kroosu pripravljen ponuditi 300.000 evrov tedenske plače, če se preseli na Old Trafford.

Nemški reprezentant Toni Kroos je z zahtevo po zvišanju plače v taboru aktualnega zmagovalca Lige prvakov naletel na gluha ušesa, več posluha za njegove želje pa so pokazali pri Manchester Unitedu, kjer nogometašu Bayerna ponujajo 300.00 evrov tedenske plače – trikrat več, kot zasluži na Allianz Areni.

Kroos je le delček mozaika, ki ga namerava v naslednjih mesecih sestaviti trener rdečih vragov David Moyes. Škotski strateg bo v poletnem prestopnem roku razpolagal z 240 milijoni evrov, s katerimi bo poskušal United spet vrniti na vrh angleškega prvenstva.

Nemški nogometaš bi s selitvijo na Old Trafford na mesec zaslužil več kot milijon evrov, Bayern pa za njegov prestop zahteva dodatnih 36 milijonov. Trener nemškega prvaka Pep Guardiola je konec januarja dejal, da bi Kroos lahko zapustil bavarsko ekipo. ''Kroos je pomemben igralec, a v nogometu se lahko vse zelo hitro spremeni. Danes tukaj, jutri drugje,'' je bil pragmatičen španski trener, ki je na Allianz Areni nasledil Juppa Heynckesa.

Kroos je v zadnjem času v odlični formi, kar je dokazal tudi na obračunu Lige prvakov proti Arsenalu, ko je v 55. minuti natančno meril z roba kazenskega prostora in Bayern popeljal v vodstvo. Končni rezultat in zmago bavarske ekipe je nato v 88. minuti potrdil Thomas Müller.

Zadetek Tonija Kroosa na tekmi z Arsenalom:

Manchester United je pred dnevi podaljšal pogodbo s prvim zvezdnikom ekipe Waynom Rooneyjem, ki bo na teden zaslužil 363.000 evrov, s tem pa so se končala ugibanja o prihodnosti angleškega reprezentanta.

Komentarjev 1
  • bojovi 15:17 24.februar 2014.

    Tole glede plače, buče.