Šport > Nogomet
19 ogledov

Manchester City z rekordnimi številkami

(Manchester City - Real Madrid) EPA
Manchester City je objavil rekordne letne prihodke (do 31. maja 2016) v višini 391,8 milijona funtov, od tega je imel klub 20,5 milijona dobička. Gre za 11,4-odstotni dvig prihodkov glede na leto poprej.

Vendar pa številke ne kažejo poletnih zapravljanj kluba - novi trener Pep Guardiola je za okrepitve porabil nekaj več kot 154 milijonov funtov.

Predsednik Cityja Khaldoon Al Mubarak je dejal, da je v klubu zdaj vse pripravljeno za uspeh v prihodnjih letih. "Imamo na voljo odlične igralce, trenerje in ustrezno infrastrukturo, da bomo v prihodnjih letih lahko izjemno uspešni tako v angleškem kot evropskem nogometu," je dejal predsednik za BBC.

To je še osmo leto zapored, da je City povečal letni promet, vse odkar je leta 2008 klub kupil šejk Mansour. "Sezona 2016/17 predstavlja ključni začetek nove evolucije Manchester Cityja," je dejal Khaldoon in dodal: "Klub je končno dozorel tako v športnem kot tržnem smislu, zato si lahko obetamo uspešno prihodnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.