Šport > Nogomet
12 ogledov

Manchester in Bordeaux naprej

Yoann Gourcuff je zabil vodilni gol Bordeauxa proti Bayernu. FOTO: Reuters Žurnal24 main
Včeraj je bilo odigrano četrto kolo Lige prvakov v skupinah od A do D. Največji presenečenji sta uprizorila moskovski CSKA v Manchestru in Bordeaux v bavarski prestolnici.

Čustvena vrnitev na San Siro
Kaká se je po približno štirih mesecih spet vrnil na sloviti San Siro, kjer je nekdaj v dresu AC Milana navduševal na desettisoče nogometnih navdušencev. Brazilec, ki je tokrat v Milano prišel kot "sovražnik" v vrstah Real Madrida v sklopu nogometne Lige prvakov, je bil s strani domačih navijačev deležen toplega sprejema. Kot kaže, so spomini na šest zelo uspešnih let skupnega življenja pri rossonerih še vedno živi. "Bil je zelo čustven večer. Kljub temu sem čustva poskušal potisniti na stran in zaigrati, kot znam," je povedal Kaká in dodal: "Bilo je enkratno, kot sem tudi pričakoval. Zahvaljujem se vsem navijačem."

Nekdanji najboljši igralec sveta je bil tudi tokrat presenečen nad igro svojih nekdanjih soigralcev. "Imajo izjemno težko skupino, odigrali so že veliko težkih tekem tudi na prvenstvu, vendar še niso v pravi formi. Kljub temu pa v Ligi prvakov, še zlasti v najtežjih trenutkih, vedno dobro odigrajo. Ronaldinho prav tako doslej še ni bil v pravi formi, vendar mu je končno uspelo sestaviti nekaj lepih potez." Glede svojih galaktikov pa Kaká pravi: "Moramo biti potrpežljivi. Počasi, korak za korakom, postajamo prava ekipa."

Bavarci šokirani pred svojimi navijači
Francoski prvaki Girondins Bordeaux so si že zagotovili svoje mesto v drugem krogu Lige prvakov. To jim je uspelo po neverjetni zmagi nad nemškim velikanom Bayernom z 2:0 na Allianz areni. Prvi gol je dosegel Yoann Gourcuff v 37. minuti, deset točk in zagotovljeno eno izmed prvih dveh mest v skupini A pa je potrdil nekaj minut pred koncem še Marouane Chamakh.

"Danes smo bili močni," je Gourcuff zaupal novinarjem. "Čeprav smo svoj prvi zadetek dosegli iz naše prve priložnosti, smo imeli tekmo ves čas pod nadzorom." Najmlajši Bordeauxov mož na igrišču je povedal tudi, da se je od lanskega izpada v prvem krogu ekipa ogromno naučila.

Bayern je bil v uvodnem delu tekme precej bolj nevaren, zadel je celo vratnico, toda Luca Toni in Miroslaw Klose, ki sta v napadu zaigrala namesto Maria Gomeza, nista uspela premagati včeraj odličnega vratarja Bordeauxa Cedrica Carrassoja. "Na odločilni tekmi moraš zadeti. To je nam spodletelo, imeli smo tudi veliko smole," je po tekmi povedal trener Bayerna Louis van Gaal. "Nismo imeli sreče, nismo bili dovolj dobri, toda kljub temu še nismo izpadli. Še vedno imamo nekaj možnosti."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Je United lahko vendarle zadovoljen?

Kljub remiju pred domačimi navijači proti ruskemu CSKA je lahko Manchester United izjemno zadovoljen s končnim razpletom tekme, saj jim je težko osvojena točka zagotovila miren zaključek skupinskega dela Lige prvakov. Rdeči vragi so namreč naslednja ekipa, ki si je že zagotovila napredovanje v naslednji krog tekmovanja.

Sir Alex Ferguson je bil navdušen nad odlično vrnitvijo svoje ekipe po zaostanku s 3:1, obenem pa je tudi opozoril na pomanjkljivosti v obrambi. "Bili smo fantastični, kar se tiče želje po zmagi, na trenutke smo imeli tudi ogromno smole. Njihov vratar je uprizoril nekaj neverjetnih obramb, zadeli smo vratnico in zgrešili veliko drugih priložnosti. Mislim, da smo bili prikrajšani tudi za eno enajstmetrovko. Zadevo smo si še dodatno otežili, ko smo prejeli dva lahka zadetka. Kljub temu pa mislim, da je to pozitivna izkušnja, ki nas je opozorila, da te lahko v evropskem nogometu hitro kaznujejo, če se nekoliko preveč odpreš. Njihov tretji gol je bil nedopusten, igralec se je znašel sam v 16-metrskem prostoru in neovirano prišel do strela z glavo. To je bil po zelo dolgem času prvi gol, ki smo ga prejeli iz prekinitve. Tudi to je lahko koristno opozorilo pred prihajajočo tekmo s Chelseajem." Sir Alex se je obregnil tudi ob odločitev sodnika Olegaria, ki je, namesto da bi pokazal na belo točko, pokazal rumeni karton Darrenu Fletcherju, ki ga je, vsaj po Fergusonovem mnenju, evidentno podrl ruski branilec Aleksej Berezucki. "UEFA bi morala dogodek preiskati. Sodnik je naredil napako. Vsi se lahko kdaj zmotimo, toda po tem je treba biti dovolj iskren in priznati napako."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.