Šport > Nogomet
0 ogledov

Manchester na razprodaji?

Lastniki Manchester Uniteda naj bi zaradi dolgov razmišljali celo o prodaji Wayn Žurnal24 main
Angleški mediji so se te dni razpisali o krizi Manchester Uniteda, njegovih dolgovih in fiktivnem bogastvu najbolj popularnega nogometnega kluba na svetu.

Vse bolj se namiguje, da naj bi Manchester United zaradi neverjetnega dolga 850 milijonov evrov, tako kot mestni tekmec Manchester City, prešel v roke arabskih bogatašev. Druga možnost je, da rdeči vragi začnejo s prodajo vsega, tudi slavnega stadiona Old Trafford in napadalca Wayna Rooneyja.

Strokovnjaki predvidevajo, da naj bi se klub najprej znebil dragega trening centra Carrington. Za to potezo se je že odločil Real iz Madrida. S tem bi si kupili čas in krizo lažje prebrodili do boljših časov. Enako velja tudi za klubske nepremičnine. V najslabšem primeru bi morali prodati katerega od najboljših igralcev. Pred sezono se je od rdečega dresa poslovil Portugalec Cristiano Ronaldo, naslednji na vrsti pa naj bi bil napadalec Wayne Rooney, katerega vrednost ocenjujejo na 50 milijonov evrov. Bolgar Dimitar Berbatov je vreden 30, Michael Carrick pa 25 milijonov evrov. Trener Alex Ferguson bi se še najraje rešil Srba Nemanje Vidića, ki po nekaterih ocenah na nogometnem trgu stane 35 milijonov evrov. Barcelona in Real naj bi že čakala v "nizki preži".

Vsi se sprašujejo, kako je lahko klub, ki samo od dragih vstopnic na leto zasluži sto milijonov evrov, prišel v tako slab finančni položaj. Mediji pišejo, da lastnik kluba, ameriška družina Glazer, slabo posluje in si pri klubu sposoja velike zneske denarja. Navijači so na robu, Američanov nikoli niso imeli radi, položaj pa že meji na nerede.

Kot rešitelji so se pojavili arabski šejki, ki naj bi pripravili milijardo evrov za prevzem, kar bodo Glazerji po vsej verjetnosti tudi sprejeli. Kaj čaka Manchester v prihodnosti? Najbrž odhod Fergusona, drastično znižanje dolga, krepitev mestnega tekmeca in morda tudi razprodaja najboljših igralcev. Bili so na vrhu, vendar pa sodobni nogomet stalno zahteva porabo denarja, ki ga klubi nimajo. Prihajajo torej dnevi streznitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.