Šport > Nogomet
11 ogledov

Manchester ostaja na prvem mestu

Ob morebitni osvojitvi naslova se bodo številke na tekočih računih dvignile tudi Žurnal24 main
Mednarodna federacija za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je v sredo objavila novo lestvico. Na vrhu še vedno kraljuje Manchester United. Domžale so na 148. mestu.
 

Lestvica IFFHS

1. (1) Manchester U.  284 točk
2. (5) Barcelona 263
3. (3) Chelsea 254
148. (153) Domžale 94
320. (290) Interblock 67,5

Na lestvici IFFHS na prvem mestu ostaja angleški Manchester United, ki je prvo mesto zadržal kljub porazu v evropskem superpokalu proti ruskemu Zenitu (1:2). Zanimivo je to, da je United na prvem mestu na lestvici že dvajsetič, odkar obstaja lestvica IFFHS (od leta 1991). Uspešnejši od njega je samo Milan, ki se je kar 37. znašel na prvem mestu. Milan sicer na najnovejši lestvici zaseda zanj skromno 17. mesto. Na drugem mestu so nogometaši Barcelone. Prvo trojico pa zaključuje londonski Chelsea. V deseterici je največji skok napravila argentinska Boca Juniors, ki je z devetega mesta skočila na četrto. Med najboljšo deseterico pa je tudi Fiorentina na sedmem mestu. Med vsemi je največji korak naredil francoski Olimpique iz Marseilla, ki je z 58. mesta napredoval na 31. mesto. V deseterici ima največ predstavnikov Anglija (4), sledi ji Italija (3). Španija, Nemčija in Argentina pa imajo po enega predstavnika.

 

Preberite še

Lestvica FIFE

Od slovenskih klubov še vedno najvišje kotirajo državni prvaki iz Domžal, ki so na 148. mestu na lestvici. V primerjavi s prejšnjim mesecem so napredovali za pet mest. Zvezdniški Interblock pa je izgubil 30 mest in je zdaj na 320. mestu na lestvici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.