Šport > Nogomet
31 ogledov

Navijači poslali sporočilo ISIS-u

navijači rdeči vragi manchester united Profimedias
V Stockholmu odštevajo ure do začetka finalnega obračuna Lige Evropa med Ajaxom in Manchester Unitedom.

Drevi ob 20.45 se bosta v finalu Lige Evropa pomerila Ajax in Manchester United. V švedski prestolnici vlada izredno stanje, saj so zaradi terorističnega napada v Manchestru še poostrili varnostne ukrepe. 

Posledice bombnega napada se odražajo tudi v čustvenem stanju nogometašev Manchester Uniteda. Rdeči vragi nujno potrebujejo zmago, če si želijo zagotoviti vstopnico za naslednje sezono Lige prvakov, najpomembnejša tekma sezone pa se v luči tragičnega dogodka zdi skoraj brezpredmetna.

"Pred nami je naloga in odleteli bomo na Švedsko, da jo opravimo. Škoda, da ne bomo potovali tako veseli kot ponavadi. Vsi smo zelo prizadeti zaradi tega, kar se je zgodilo," je še pred odhodom povedal José Mourinho, ki je odpovedal tiskovno konferenco pred obračunom z nizozemskim velikanom.

V Stockholm je kljub tragediji pripotovalo kar nekaj podpornikov angleškega velikana. Navijači, ki so se pred tekmo zbirali v okolici gostinskih lokalov, so skandirali gesla proti Islamski državi (ISIS), ki je prevzela odgovornost za napad v Manchestru. "Vtaknite si pof***ni ISIS v vašo rit!" se je glasil refren, ki ne pušča veliko prostora za interpretacijo.

Po poročanju angleških medijev je v mestu moč čutiti prisotnost številnih domačih policijskih enot, ki so jim na pomoč priskočili tudi kolegi iz Manchestra in Amsterdama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.