Šport > Nogomet
72 ogledov

Van Gaal do prve (in zadnje?) lovorike

jesse lingard EPA
Manchester United je v finalu angleškega pokala FA po podaljšku premagal Crystal Palace in se veselil 12. lovorike najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Manchester United se je po številu osvojenih pokalov FA izenačil z dosedanjim rekorderjem Arsenalom (12). 

Nizozemski strateg Louis van Gaal je osvojil svojo prvo lovoriko z rdečimi vragi. Njegova prihodnost kljub temu ostaja pod vprašajem, poleti naj bi ga na Old Traffordu zamenjal José Mourinho.

Sodeč po navedbah, ki so se po tekmi pojavile v angleških medijih, je odločitev dokončna, uradno pa naj bi imenovanje portugalskega stratega potrdili v prihodnjih dneh.

Mata potreboval manj kot 180 sekund

Odločilni zadetek za zmago Manchester Uniteda je v 110. minuti dosegel Jesse Lingard, ki je ob izteku rednega dela na igrišču zamenjal strelca prvega zadetka Juana Mato.

Španski napadalni vezist se je med strelce vpisal v 81. minuti, in to manj kot tri minute po tem, ko je Palace v vodstvo popeljal Jason Puncheon.

United je od 105. minute igral z igralcem manj, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Chris Smalling.

Začetek nove ere

Rdeči vragi so osvojili sploh prvi kos srebrnine po slovesu Sira Alexa Fergusona, ki ga je neuspešno poskušal naslediti David Moyes.

Na udaru kritikov je bil tudi Van Gaal, ki pa je z današnjo zmago vsaj nekoliko upravičil občasno vprašljivo nogometno filozofijo.

Van Gaal je s tem uspehom nadaljeval zavidljivo tradicijo, saj znova velja, da je z vsakim klubom, ki ga je vodil v svoji trenerski karieri, osvojil najmanj eno lovoriko.

Crystal Palace se je še drugič moral zadovoljiti s tolažilno nagrado. Ekipa, ki jo vodi njen nekdanji nogometaš Alan Pardew, je v finalu pokala FA nazadnje igrala leta 1990 in prav tako izgubila proti Unitedu.

FA pokal, finale:

Manchester United : Crystal Palace 2:1* (0:0)
Mata 81., Lingard 110.; Puncheon 78.

* - podaljšek

manchester united fa cup | Avtor: EPA EPA

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.