Šport > Nogomet
41 ogledov

Lukaku uradno na Old Traffordu

Romelu Lukaku EPA
Drugi najdražji prestop v zgodovini angleške Premier League je dobil uradno potrditev.

Angleški Everton je sklenil dogovor z Manchester Unitedom o prestopu Belgijca Romeluja Lukakuja, je danes na Twitterju potrdil Manchester United. "Rdeči vragi" bodo za Lukakuja Evertonu odšteli 85 milijonov evrov, kar je drugi najdražji prestop v zgodovini Premier League.

"Z zadovoljstvom lahko sporočimo, da smo z Evertonom dosegli višino odškodnine za prestop Romeluja Lukakuja, ki ga zdaj čaka zdravniški pregled in dogovor o osebnih pogojih," so predstavniki zasedbe z Old Trafforda sporočili prek družbenega omrežja.

Za usluge 24-letnega belgijskega napadalca je resno zanimanje pokazal tudi letošnji angleški prvak in njegov nekdanji klub Chelsea, a je bila ponudba rdečih vragov finančno privlačnejša.
Lukaku je bil v minuli sezoni s 25 zadetki drugi strelec elitnega angleškega ligaškega tekmovanja, od leta 2014 pa je za zasedbo iz Liverpoola v vseh domačih in mednarodnih tekmovanjih dosegel 87 golov.

Z dodatki še dodatnih 15 milijonov

Kot je poročal britanski Guardian, bi lahko odškodnina za Lukakuja znašala celo 100 milijonov funtov (113 milijonov evrov), saj 15 milijonov funtov znašajo dodatki, bonusi, ki so odvisni od nastopov in učinkovitosti. V skladu z dogovorom pa bi se po 13 letih na Goodison Park z Old Trafforda preselil 31-letni Wayne Rooney, ki je v Evertonu začel svojo člansko kariero v sezonah od 2002 do 2004.

Lukaku je trenutno na počitnicah onstran Atlantika v Los Angelesu skupaj s prijateljem in prihodnjim moštvenim kolegom Paulom Pogbajem, kjer se bosta nato pridružila ekipi na pripravljalnih tekmah v Združenih državah Amerike.

Zanimivo, da je bil sedanji trener Uniteda José Mourinho trener Chelseaja, ko so Londončani julija 2014 prodali Lukakuja Evertonu za 28 milijonov funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.