Šport > Nogomet
17 ogledov

Mancini: "Mario je nor, rad ga imam!"

Manchester United - Manchester City Reuters
Strasti se po nedeljskem šokantnem porazu Manchestra Uniteda na mestnem derbiju z Manchestrom Cityjem (1:6) še niso povsem umirile. Trener Cityja Roberto Mancini je na Old Traffordu ohranil mirno glavo in vztrajal, da je United še vedno boljša ekipa, obenem pa zapel elegijo svojemu varovancu Mariu Balotelliju. "Lahko ga postavimo med pet najboljših nogometašev na svetu," je zatrdil Mancini. Medtem se Chelseajev kapetan John Terry bori z obtožbami rasizma.

Po mnenju Roberta Mancinija je Mario Balotelli na ravni Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Edini problem je bil (do zdaj) njegov karakter, ki pa ga njegov italijanski rojak na klopi Manchestra Cityja očitno zna brzdati bolj, kot celo slavni José Mourinho. Balotelli je v novi izvrstni predstavi zabil dva zadetka na mestnem derbiju z Manchestrom Unitedom, in to kljub temu, da bi dan pred tekmo kmalu zažgal lastno stanovanje.

"Če želimo govoriti o Mariu kot nogometašu, ga lahko damo med prvih pet igralcev na svetu," je Mancini povedal po tekmi. "Zanj in za nogomet na splošno upam, da bo lahko popolnoma spremenil svojo miselnost. Po tem lahko postane eden izmed najboljših na svetu, tako kot Messi in Ronaldo. Problem je, da lahko zaradi svoje starosti stori nekaj napak. On je Mario. On je nor, ampak ga imam rad, ker je dober fant."

Mancini kljub vsemu vztraja, da City še naprej zaostaja za mestnimi tekmeci: "To je le ena tekma. Še vedno mislim, da je United en meter pred nami. Temu se lahko po robu postavimo le po tem, ko osvojimo naslov. Po tem bo mogoče drugače, ampak do takrat je United boljši od nas."

Spet rasizem: tokrat se brani Terry

Po Luisu Suárezu v prejšnjem kolu je tokrat na rasistični tapeti Chelseajev kapetan John Terry. Kamere so namreč v drugem polčasu tekme proti Queens Park Rangers pokazale, kako Terry kriči proti temnopoltemu branilcu domačih Antonu Ferdinandu. Ferdinand, kot denimo Patrice Evra v primeru Suárez, Terryja po tekmi ni prijavil pri sodniku.

"Videl sem, da je na internetu veliko komentarjev glede nekega videoposnetka, ki vključuje mene na današnji tekmi," je v izjavi zapisal Terry. "Razočaran sem, da so ljudje takoj začeli delati napačne zaključke glede konteksta tega, kar sem na posnetku rekel Antonu Ferdinandu. Mislil sem, da me je Anton obtožil uporabe rasistične žaljivke proti njemu. Reagiral sem agresivno in rekel, da nikoli nisem uporabil te besede. Nikoli ne bi rekel kaj takega in žalosti me, da si ljudje mislijo drugače. Antona poznam že dolgo časa in o tem sva govorila po tekmi. Ni bilo nobenega problema. Čestital sem mu za njihovo zmago. Ni me obtožil nobene napačne opazke."

Anton, ti pof***na črna pi**a naj bi po ogledu počasnega posnetka izrekel John Terry. Ocenite sami:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.