Šport > Nogomet
14 ogledov

Mancini nima dovolj: "Še bomo zapravljali"

roberto mancini EPA
Trener Manchester Cityja Roberto Mancini je še pred koncem sezone pozval vodilne pri sinje modrih, da bodo morali za naslednje leto v boju z mestnimi rivali Manchester Uniteda nameniti veliko več denarja. Čeprav ima nekdanji igralec Srečka Katanca pri Sampdorii že zdaj eno najdražjih ekip na svetu ...

"Mi nismo kot United. Oni imajo veliko zgodovino, mi pa rabimo veliko let, da bi lahko tekmovali s tem. Vsako leto moramo izboljšati našo ekipo in poleti bomo morali kupiti igralce, ki bodo lahko delali razliko, pomembne igralce, ki bodo lahko izboljšali našo ekipo," je pred zadnjim mestnim derbijem sezone dejal Roberto Mancini.

Aktualni prvaki Manchester City se brez realnih možnosti za ubranitev krone v ponedeljek podajajo v brlog večnih rivalov Manchester Uniteda, ki na vrhu lestvice vodijo za neulovljivih 15 točk.

"Imamo svoje tarče za poletje, na njih že delamo. Ne vem, koliko denarja lahko zapravimo, ampak v preteklosti je United zapravil veliko denarja za nakup pomembnih igralcev. Zdaj jim ni potrebno vsako leto zapraviti sto milijonov funtov," je nadaljeval Mancini.

Radi bi zapravili manj

"United je vrhunsko moštvo in morajo kupiti le enega vrhunskega igralca vsako leto, ker so močni. Za nas je drugače. Mi moramo to delati tako in mogoče bomo morali v naslednjih treh ali štirih letih poleti kupiti le enega igralca, ker bomo imeli močno moštvo. Nemogoče je reči, koliko bomo zapravili. Lahko najdemo igralca, za katerega bomo morali zapraviti le milijon funtov. Če je možno, si želimo zapraviti manj denarja, ampak vsakič, ko želimo kupiti igralca, je cena visoka. Želimo si zapraviti manj, a ne moremo."

Mancini je kot ključnega nogometaša v letošnji bitki za naslov spet izpostavil Robina van Persieja. Nizozemec se je po odhodu iz Arsenala odločal med obema kluboma iz Manchestra, na koncu pa v očeh mnogih navijačev izbral "manjše zlo" (vsaj z vidika financ) in okrepil United, ki je z njegovimi zadetki dobil številne tekme, tudi prvi ligaški derbi sezone na stadionu Etihad.

"United je izboljšal svoje moštvo z nakupom pomembnih igralcev. Kupili so Van Persieja, ki je zabil pomembne gole. Zato so osvojili ta naslov, ne zato, ker bi igrali bolje od nas. United je dobro moštvo, toda Van Persie je naredil razliko. Imajo dobre igralce, imajo (Wayna) Rooneyja, (Luisa) Nanija, (Antonia) Valencio, šest ali sedem dobrih napadalcev, kupili pa so tudi Van Persieja, ki je zanje skupno zabil 23 golov," je še povedal Mancini.

"Lani smo na koncu zmagali zaradi razlike v golih. Zaslužili smo si osvojiti naslov, ampak zmagali smo zaradi razlike v golih. Ampak če imamo isto ekipo, na drugi strani pa daš v ekipo Uniteda Van Persieja in Šindžija Kagavo ... Storili smo napako. Zgodi se. Ne moremo biti popolni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.