Šport > Nogomet
19 ogledov

Mancini ponorel zaradi pijančevanja

Roberto Mancini ne prenaša pijančevanja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Trener Manchester Cityja Roberto Mancini je svoje varovance javno pozval, da naj prenehajo z opijanjem. V zadnjem času so britanski tabloidi objavili kar nekaj zgodb o "podvigih" igralcev Cityja.

Italijanski nogometni strateg Roberto Mancini se je odločil javno obračunati z igralci, ki radi globlje pogledajo v kozarec. Naveličan tabloidnih zapisov o pijančevanju igralcev, se je odločil vpeljati red v vrste Manchester Cityja. Od igralcev za začetek zahteva, da prenehajo z opijanjanjem.

Sodu je izbil dno že drugi incident, v katerega so bili vpleteni igralci Manchester Cityja v zadnjih nekaj tednih. Trener Manchester Cityja od igralcev zahteva alkoholno abstinenco, napovedal pa je, da se bo obrnil tudi na pomoč psihologa.

Četverec Gareth Barry, Shay Given, Joe Hart in Adam Johnson so prosti čas na Škotskem, kamor so se odpravili igrati golf, izkoristili tudi za nekaj sproščenih trenutkov. Udeležili so se študentske zabave, s katere so zaokrožile podobe pitja žganih pijač, med njimi tudi Barryja s steklenico žgane pijače v roki. Nogometaši niso vedeli, da bo eden izmed udeležencev zabave posnetke prodal tabloidom. Že pred tem je bil Joe Hart udeleženec "mokre" fantovščine v Španiji, ko je na posnetkih vidno v rožicah.

"Ne zamerim jim, da so se malce sprostili v svojem prostem času, vendar pa ne morem razumeti, da se lahko poklicni igralci tako vdajajo pijančevanju. Tekme so na vsakih tri do štiri dni, samo popolni norci lahko tako uničujejo svoje ume in telesa, čeprav gre za igralce, ki so zelo dobro plačani za svoje delo. V današnjih časih vsako takšno dejanje prej ali slej pride v javnost. Igralci lahko v svojem prostem času počnejo, kar hočejo, morajo pa razumeti, da je najpomembnejše, da okrevajo in ohranijo formo med tekmami," je bil besen Mancini. Italijanski nogometni strateg po drugi strani razume, da so takšni izpadi povezani tudi z britansko (ne)kulturo pitja, ki ima za posledico pretiravanje z alkoholnimi pijačami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.