Šport > Nogomet
17 ogledov

Mancini priznal: "City nima več možnosti"

Mancini Manchester City Ajax Liga prvakov EPA
Trener Manchestra Cityja Roberto Mancini je dan po domačem remiju z Ajaxom priznal, da je bogati klub še v drugi zaporedni sezoni ostal brez možnosti za uvrstitev v osmino finala.

"Na žalost smo osvojili le eno točko in zdaj mislim, da je z Ligo prvakov konec," je bil dan po tekmi proti Ajaxu nedvoumen Roberto Mancini. Njegov Manchester City mora zdaj dobiti obe preostali tekmi, ena od njih je domača tekma z Realom Madridom, ki mora tudi izgubiti točke proti Ajaxu.

Mancini je po koncu torkove tekme proti nizozemskim prvakom ostro protestiral pri sodniški ekipi, ki jim je razveljavila regularen zmagoviti zadetek, v sodniškem podaljšku pa spregledala tudi očiten prekršek nad Mariem Balotellijem. Evropska nogometna zveza (Uefa) ga kljub vsemu ne bo kaznovala.

"Bil je gol," je refleksijo nadaljeval nekdanji soigralec Srečka Katanca. "Sodnik in njegova ekipa sta bila zares slaba. Sodniku sem rekel: 'Čestitam bil je gol.' Nisem niti prvi niti zadnji. V nogometu se lahko zgodi kaj takega."

"Če osvojimo osem točk, je naša usoda naslov!"

Mancini se je po prihodu na zelenico razburil tudi nad kamermanom, ki je hodil za njim in poskušal posneti njegovo jezno razpravo s sodnikom Petrom Rasmussenom.

"Kamerman me je želel posneti, sledil pa mi je tudi z igrišča. To ni film o meni, to je tekma. Rekel sem mu, da je tekme že konec," je dejal Mancini, ki je sicer priznal, da je njegova ekipa za težave kriva sama.

Sinjemodri so dobili kar dva zadetka po podajah iz kota, kapetan Nizozemcev Siem de Jong pa je z dvema goloma v 17 minutah poskrbel za visoko vodstvo. Yaya Touré je nato znižal, Sergio Agüero pa izenačil, a je bilo to na koncu premalo.

"Mislim, da smo zabili tri gole, ampak težava je bila, da smo dobili dva neumna po kotih. Na takšni tekmi ne moreš dobiti dveh golov iz kota. Imeli smo veliko priložnosti za zadetek, a to, kot kaže, še ni naš čas v Ligi prvakov. Morda sta Borussia Dortmund in Real Madrid boljša od nas, mogoče tudi Ajax," je nadaljeval Mancini.

"Če bomo imeli na koncu osem točk, mislim, da lahko osvojimo Ligo prvakov. Če bomo dobili ti dve tekmi, je naša usoda osvojiti pokal," se je ironično pošalil Italijan. Zgodovina ni na strani njegovih varovancev, saj se je z dvema točkama po štirih tekmah v nadaljnje tekmovanje do zdaj uspelo uvrstiti le moskovski Lokomotivi (sezona 2002/03) in Portu (2004/05).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.