Šport > Nogomet
16 ogledov

Mancini razmišlja o Robinu Van Persieju

Van Persie Bolton Arsenal Premier League Anglija prvenstvo liga Reuters
Trener Manchester Cityja Roberto Mancini si želi v svoj klub pripeljati nogometaša Arsenala Robina Van Persija. Nizozemcu pogodba poteče poleti prihodnjega leta, obenem pa je njegova cena veliko manjša od tiste, ki jo za Edinsona Cavanija zahtevajo pri Napoliju.

''Koga bi izbral med Van Persiejem in Cavanijem? Nizozemec je šampion, medtem ko ima Urugvajec vse in želel sem ga pripeljati v Inter, ko je še igral za Palermo,'' je povedal Mancini. ''Toda nakup pri njegovi trenutni ceni je nemogoč, Van Perise pa je povsem druga zgodba,'' je dodal sedeminštiridesetletnik. V svoje vrste bi rad pripeljal tudi okrepitve na položaju branilcev, vendar je obenem zavrnil možnost, da bi se klubu pridružila Giorgio Chiellini ali Thiago Silva. ''Chiellini? O njem sem razmišljal lani, ne zdaj. Veliko drugih možnosti je. Thiago Silva? Milan ga ne bo prodal,'' je povedal Mancini.

V nadaljevanju je Italijan razkril, da si želi v klubu obdržati tako Carlosa Teveza kot Aleksandara Kolarova. ''Tevez? Odpustil sem mu, četudi ni igral veliko. Ostal bo, razen če bo želel oditi. Kolarov? Rad bi ga obdržal, čeprav v zadnjih mesecih ni veliko igral in to je zanj težko sprejeti,'' je zaključil Mancini.

Za Van Persieja bi moral Italijan odšteti približno 25 milijonov funtov, medtem ko bi Cavani stal mnogo več, in sicer 45 milijonov funtov. Ob takšni razliki mu bo dokončna odločitev zagotovo vsaj nekoliko olajšana.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.