Šport > Nogomet
22 ogledov

Mancini: "Takega gola ne smemo dobiti!"

Silva Larsson Sunderland Manchester City Premier League Anglija angleška liga pr EPA
Manchester City je v nedeljo zapravil novo veliko priložnost, da bi na vrhu Premier League pobegnil mestnim tekmecem Manchestru Unitedu. Trener Roberto Mancini po tekmi ni bil najbolj zadovoljen s svojimi varovanci, ki po njegovih besedah "niso razumeli situacije".

Manchester City je pri Sunderlandu zmagoviti zadetek iskal do izdihljajev tekme, ko jih je iz protinapada šokiral južnokorejski napadalec Ji Dong-Won. To je bil sicer šele drugi ligaški poraz Cityja, ki pa že na drugi zaporedni tekmi ni zabil gola, potem ko je tudi na Stadionu luči zapravljal priložnost za priložnostjo.

"Bilo je mučno, saj tekme ne smemo izgubiti tako, kot smo jo danes," je dejal razočarani trener Citizensov Roberto Mancini. "V drugem polčasu smo imeli ne vem koliko priložnosti za gol, ampak v nogometu včasih ne moreš zmagati. Zdaj smo imeli smolo že na dveh tekmah, ker smo imeli veliko priložnosti. A nogomet je takšen. Včasih zabiješ tri ali štiri gole vsako tekmo, včasih pa si pripraviš deset priložnosti in ne zadeneš."

Mancini, ki je na klopi v prvem polčasu pustil oba "fantazista", Sergia Agüera in Davida Silvo, je nato začel s kritiziranjem lastnih branilcev, ki naj bi jih v zaključku tekme večkrat opozoril na postavljanje v obrambi. "Razočaran sem, ker smo dobili gol, močna ekipa pa ne sme dobiti takšnega gola iz protinapada, kar je zelo nevarno. Poznam nogomet in iz tega razloga sem v zadnjih 15 minutah klical Vinnyja (Vincenta Kompanyja, op. a.) in (Joleona) Lescotta, da sem jima rekel 'ostanita tam, ostanita tam' in da naj ne zapuščata tega prostora. Mislim, da sem zaradi tega izgubil glas. Hoteli smo napadati z desetimi igralci, to pa je nemogoče."

Italijanski trener je še povedal, da njegovega rojaka Maria Balotellija, ki ga je pred tekmo okaral zaradi kajenja, v ekipi ni bilo zaradi poškodbe gležnja, a bi se Balotelli že lahko vrnil na torkovi tekmi z Liverpoolom. "Ne skrbi me dejstvo, da jim nismo dali gola. Skrbi me, ker mislim, da kdaj na igrišču potrebujem nekaj igralcev, ki razumejo situacijo in ne pustijo dveh branilcev samih, ko se začne protinapad. To se ne sme zgoditi močni ekipi. To situacijo moramo izboljšati."

Čarodej O'Neill: "Trud je bil neverjeten!"

Trener Martin O'Neill nadaljuje s pravljičnim začetkom na klopi Sunderlanda, ki je po njegovem prihodu osvojil deset od 15 možnih točk, nekdanji igralec Cityja pa je na tekmi s svojim bivšim klubom pohvalil svoje varovance, saj so se junaško branili vseh 93 minut in na koncu tudi dobili veliko nagrado.

"Ekipa je danes dala absolutno vse od sebe," je dejal O'Neill. "To pravim že nekaj tednov. Trud je bil fantastičen, toda danes je bil neverjeten. O teh fantih res ne bi mogel govoriti z bolj izbranimi besedami. Izjemno težko je obdržati disciplino toliko časa, kot je to uspelo nam, sploh ko igraš proti igralcem, kot jih ima Manchester City. Ko je Ji prišel na igrišče in zabil tisti gol, se mi v mislih poraja izraz češnja na vrhu torte!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.