Šport > Nogomet
38 ogledov

Mancini: United ima več izkušenj

Roberto Mancini EPA
Naslednjo nedeljo nas čaka vroč mestni derbi v Manchestru. City ima na lestvici dve točki prednosti in bi se z zmago še dodatno odlepil od svojih rivalov iz vrst Uniteda. Roberto Mancini verjame, da bo sinjemodrim uspelo.

Rivalstvo med Manchester Unitedom in Manchester Cityjem je v zadnjih letih znova postalo zelo intenzivno. Razlog se seveda skriva v tem, da so sinjemodri s prihodom bogatih arabskih lastnikov začeli krojiti vrh angleškega in tudi evropskega nogometa. Nedeljski mestni derbi v Premier League pa bo še bolj vroč, saj ekipi zasedata prvo in drugo mesto na lestvici. City ima na prvem dve točki več od Uniteda na drugem mestu. "Menim, da smo zelo blizu Manchester Unitedu, toda razlika je v tem, da oni osvajajo lovorike že več let. Navadili so se boriti za vrh v prvenstvu in Ligi prvakov in menim, da je v tem trenutku to glavna razlaga med nami," pred nedeljskim derbijem meni Italijan na klopi Cityja Roberto Mancini. "Srečanje proti Manchester Unitedu je derbi. Mi gremo v to tekmo z vrha, toda zavedamo se, da bo težko," je še dodal Mancini.

Zadnji mesti derbi so z zadetkom Nanija in Wayna Rooneyja z 2:1 dobili rdeči vragi. City pa je mestne tekmece zadnjič odpravil leta 2008, ko je na Old Traffordu ravno tako slavil z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.