Šport > Nogomet
38 ogledov

"Mandarića po tekmi ni bilo v garderobo"

nogometni pokal Slovenije Saša Despot
Domžalski nogometaši so v Kopru z 1:0 premagali Olimpijo in osvojili svojo drugo pokalno lovoriko.

"Iskrene čestitke fantom, vsem v klubu, našim privržencem. Tekma je bila takšna, kot smo pričakovali, kljub vsemu pa mislim, da smo bili boljši nasprotnik in smo si zmago prislužili po tej zelo težki sezoni. Ta tako meni kot vsem fantom izjemno veliko pomeni," je po svoji prvi trenerski lovoriki dejal Simon Rožman, ki je Domžalčane popeljal do minimalne zmage na Olimpijo v finalu pokala.

Ljubljančani so bili po koncu tekme nezadovoljni s sojenjem, po njihovem mnenju je tekmo odločil drugi rumeni karton Alexandruja Cretuja, ki ga je Romun prejel v 55. minuti.

"Ne bi o sodnikih, mislim, da smo vseeno mi dominirali, mislim, da smo imeli terensko premoč in da je bila tehtnica na naši strani. Nimamo stricev iz ozadja, nimamo neomejenega proračuna, imamo pa pošteno zgodbo in verjamem, da je to začetek nekega skupnega dogajanja," je še dejal Rožman. Mladi strateg, ki je pred dvema letoma v finalu pokala izgubil s Celjem, je bil med novinarsko konkurenco sicer deležen neprostovoljne prhe, s šampanjcem so ga zalili njegovi izbranci.

"Kaj naj rečem ... čestitam Domžalam za zmago. Moram pohvaliti tudi svoje fante, ki so bili maksimalni ne glede na vse turbulence, ki so se dogajale. Ponosen sem na svoje igralce, sodniki pa mogoče niso bili na ravni tekme. Ne bom rekel, da je sodnik odločil tekmo, ni pa bil na ravni. O moji usodi pa boste morali vprašati predsednika kluba ..." pa je dejal trener Olimpije Safet Hadžić, ki je najverjetneje že odvodil svojo zadnjo tekmo na klopi zmajev. Po zapisih v številnih medijih ga bo zamenjal nekdanji hrvaški reprezentant Igor Biščan.

Odločitev bo sprejel lastnik Olimpije Milan Mandarić, njegov klub pa po poraznem spomladanskem delu prvenstva ni uspel osvojiti vsaj tolažilne nagrade - slovenskega pokala. "Mandarića po tekmi ni bilo v garderobo, prav tako pred tekmo. Verjetno je nezadovoljen, želel je pokal, to je seveda razumljivo," je po tekmi dejal Hadžić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.