Šport > Nogomet
12 ogledov

Mandariću soglasna podpora delegatov

Milan Mandarić Sheffield Wednesday Cromwell Hospital London EPA
Srbsko-ameriški poslovnež Milan Mandarić je tudi uradno novi predsednik slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane. Na izredni volilni skupščini so ga delegati, teh je bilo 54, podprli soglasno.

"Dobil sem klub v odličnem stanju, kar je zame novost, glede na to, v kakšnem stanju sem prevzemal prejšnje klube. Prihajam z veliko željo. Vsi klubi so veliki, toda Olimpija je Olimpija, predstavlja glavno mesto, predstavlja nogomet. Uporabil bom vse izkušnje za dobro našega kluba," je med drugim povedal novi predsednik, ki je Olimpijo prevzel z vložkom štirih milijonov evrov.

"Rad imam nogomet. Ko nekaj ljubiš, potem si uspešen v tem. Potrebuješ pa podporo. Verjetno bodo napake tu in tam, ampak naredil bom vse za dobro kluba," je še povedal Mandarić, ki zadnjih 16 let vodi angleške klube, prvi je bil Portsmouth, nato Leicester in nazadnje Sheffield Wednesday.

Mandarić je na mestu predsednika zamenjal Izeta Rastoderja, ki je ob slovesu s tega mesta povedal: "Danes je Športno društvo Nogometni klub Olimpija Ljubljana zdrav klub brez dolgov, kar je prvi pogoj za uspešno nadaljevanje dosedanjega dela."

Njegovo delo je minilo tudi v luči precejšnjih kritik, predvsem s strani navijačev Green Dragons. "Za nekatere sem bil morda junak, za druge spet bedak. Ko sem prevzel Olimpijo, je bila globoko v dolgovih. Zdaj je to klub brez enega samega evra dolga, s plusom v klubski blagajni. Ljubezen do športa, predvsem pa nogometne Olimpije, je bila tista, ki mi je pomagala, da sem znal družini razložiti, zakaj sem toliko časa in denarja vlagal v nogomet," je pred dnevi javnosti sporočil Rastoder.

"Novemu vodstvu želim veliko pozitivne energije, volje, podpore in navsezadnje sreče za boljši jutri vaše in naše Olimpije. Prepričan sem, da se je Olimpijina zgodba šele dobro začela in, da smo blizu času, ko bo Olimpija spet postala trofejni klub," je še povedal nekdanji predsednik.

Olimpija bo sezono tako začela v precej spremenjeni podobi, kar zadeva vodstvene kadre. Med drugim je generalni direktor postal Ranko Stojić, glavni trener pa Marijan Pušnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.