Šport > Nogomet
9 ogledov

Maradona debitiral z zmago

Tevez in Maradona sta si po zmagi tako padla v objem. Žurnal24 main
Maradona je z Argentino z 1:0 premagal Škotsko, medtem ko so se zmage na tekmi med Nemčijo in Anglijo veselili slednji. Izid je bil 2:1, zadetek za zmago pa je dosegel John Terry.
 

Prijateljske tekme

Škotska : Argentina 0:1
Nemčija : Anglija 1:2
Nizozemska
: Švedska 3:1
Španija : Čile 3:0
Francija : Urugvaj 0:0
Grčija : Italija 1:1
S. Irska : Madžarska 0:2
Črna gora
: Makedonija 2:1
Srbija : Bolgarija 6:1
Slovaška : Liechtenstein 4:0
Ukrajina : Norveška 1:0
Romunija :
Gruzija 2:1
Južna Afrika :
Kamerun 3:2
Danska : Wales 0:1
Avstrija : Turčija 2:4
Švica : Finska 1:0
Irska : Poljska 2:3

Angleži so igrali proti Nemcem in se, čeprav so Nemci igrali na domačem igrišču, veselili zmage z 2:1. Prvi zadetek na tekmi je dosegel Upson , ki je v 24. minuti popeljal Angleže v vodstvo. Do konca prvega polčasa ni več prišlo do spremembe izida, angleški nogometaš Phillips pa si je v 30. minuti prislužil rumeni karton. V 63. minuti so Nemci ob navdušenju navijačev izenačili. Zadetek je dosegel Helmes . Ko je že kazalo, da se bo ena od najtežje pričakovanih prijateljskih tekem končala z neodločenim izidom, je šest minut pred koncem dvoboja končni rezultat postavil Terry in tako razveselil trenerja Fabia Capella , ki je Angleže, odkar je prevzel mesto selektorja, očitno povsem prebudil.

Vse oči pa so bile brez dvoma uprte na tekmo med Argentino in Škotsko , vendar ne zaradi tekme same, ampak zaradi debija Diega Armanda Maradone na klopi Argentine. Maradonovi izbranci sicer niso ravno blesteli, vendar so svojemu selektorju vseeno priigrali prvo zmago na njegovi prvi tekmi v vlogi selektorja. Edini zadetek je že v osmi minuti dosegel Rodriguez . Maradona je tako na najboljši možni način odgovoril tudi svojemu nasprotniku oziroma pomočniku selektorja Terryju Butcherju , ki je kot vratar v vratih stal, ko je Maradona dosegel gol z vsem tako znano "Božjo roko" . Butcher je na novinarski konferenci dan pred srečanjem namreč dejal, da Maradoni ne bo segel v roko.


John Terry je na tekmi med Anglijo in Nemčijo v 86. minuti dosegel odločilni gol za zmago Angležev z 2:1. © Reuters

 
Nizozemski nogometaši so doma premagali Švedsko s 3:1. Za to zmago je bil najbolj zaslužen Van Persie , ki je dosegel prva dva zadetka na tekmi. Källström je v 51. minuti sicer zmanjšal zaostanek na 1:2, vendar je v zadnjih trenutkih tekme končni izid postavil Kuyt . Francozi so igrali neodločeno 0:0 z Urugvajem . Zmage pa so se veselili Španci , ki so suvereno s 3:0 ugnali Čilence . V prvem polčasu je padel samo en zadetek, v 38. minuti ga je iz enajstih metrov dosegel Villa . V drugem polčasu je vodstvo na 2:0 najprej povišal Torres , štiri minute pred koncem pa je končni izid postavil Cazorla .

Katančevi varovanci izgubili, Italijani remizirali
Italijani
so si na prijateljski tekmi proti Grkom privoščili spodrsljaj. Sicer niso doživeli poraza, vendar pa so se morali zadovoljiti z neodločenim izidom 1:1. V prvem polčasu ni uspelo nobeni ekipi doseči vodilnega zadetka, italijani pa so bili celo kaznovani z rumenim kartonom, ki ga je v 15. minuti dobil Camoranesi . Gledalci so prvi gol lahko videli šele v 50. minuti, ko je gostitelje v vodstvo popeljal Gekas . Vendar Italijani Grkom niso ostali dolžni, saj je izenačil Luca Toni , ki je s tem zadetkom postavil tudi končni izid.

Srečko Katanec je s svojimi varovanci gostoval v Črni gori in se domov vrnil brez uspeha. Črnogorci so Makedonce namreč premagali z 2:1. Prvi gol je v 24. minuti dosegel Džudović , samo devet minut pozneje pa je izid prvega polčasa iz enajstmetrovke postavil še njegov reprezentančni kolega Jovetić . V drugem polčasu so se Makedonci pobrali in v 85. minuti vendarle uspeli doseči častni zadetek. Zadnji gol na tekmi je namreč dosegel Popov .


Löw je moral čestitati Capellu, ki se je z angleško reprezentanco takole veselil prestižne zmage nad Nemčijo. © Reuters

 
Trije zadetki Sanlija za zmago Turčije
Naši severni sosedje Avstrijci so igrali na domačem igrišču, vendar jim to ni pomagalo. Njihovi nasprotniki Turki so se izkazali za pretrd oreh, gledalci pa so lahko uživali ob doseženih osmih golih. Dva so dosegli gostitelji, kar štiri pa gostje iz Turčije. Na začetku tekme ni kazalo na zmago gostov, saj so v 28. minuti Avstrijci prek Hölzla povedli. Turke je prejeti zadetek očitno prebudil in devet minut pozneje je izenačil Aurelio , štiri minute pred koncem prvega polčasa pa je prvega izmed treh golov dosegel Sanli . Z rezultatom 2:1 v korist Turčije se je prvi polčas tudi končal. Sanli je takoj na začetku drugega dela igre spet zablestel in dosegel njegov drugi gol. Sicer je v 53. minuti Hölzl zaostanek Avstrijcev zmanjšal na 2:3, vendar naši severni sosedje niso zmogli uprizoriti preobrata. Upe na to je v 61. minuti z njegovim tretjim in za Turke četrtim zadetkom razblinil Sanli.

 

Preberite še ...

Slovenci dobili po nosu
Kvalifikacije: Češka z zmago ujela Slovenijo.

Kar sedem zadetkov so lahko videli tisti, ki so spremljali tekmo med Srbijo in Bolgarijo . Že v deveti minuti je Srbe v vodstvo popeljal zelo razigrani Jovanović . Bolgari pa niso vrgli puške v koruzo, saj so v 20. minuti izenačili, zadel je Georgiev . Čeprav so v tem trenutku nekateri mogoče še upali, da bo Bolgarom uspelo premagati Srbijo, pa se to ni zgodilo. Takoj po izenačenju je sledila srbska ofenziva. V 27. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Jovanović, samo minuto pozneje je vodstvo na 3:1 povišal Milošević , ki je v 34. minuti dosegel še svoj drugi zadetek in že četrtega za svojo reprezentanco. S 4:1 se je prvi polčas tudi končal. Nekoliko mirnejši, vsaj kar se zadetkov tiče, je bil drugi del igre. Vseeno je Srbom do konca srečanja uspelo doseči še dva zadetka. V 57. minuti je bil uspešen Milijas , deset minut pozneje pa je izid tekme postavil Lazović , ki je tako poskrbel za popoln polom Bolgarov.


Sanli je bil za Avstrijsko obrambo nerešljiva uganka. © Reuters

 
Slovaki suvereno!
Slovaki
, ki v kvalifikacijah igrajo v skupini skupaj s Slovenci , so visoko s 4:0 premagali nogometaše Liechtensteina . Prvi gol je padel šele v 43. minuti, ko je zadel Hamsyk . V drugem polčasu pa so se Slovaki razigrali in dosegli še tri zadetke. Najprej je v 72. minuti še drugič na tekmi v polno zadel Hamsyk, samo tri minute pozneje je vodstvo na 3:0 povišal Vittek , končni izid pa je v zadnji minuti srečanja postavil Jez . Igralci Severne Irske , ki so v kvalifikacijah ravno tako nasprotniki naših predstavnikov, so na domačem terenu z 0:2 izgubili proti izbrani vrsti Madžarske .

Romuni so se morali kar pošteno potruditi, da so premagali Gruzijce . Končni rezultat je bil 2:1, prvi gol pa so dosegli Gruzijci. V 11. minuti je zadel Martsvaladze . V nadaljevanju so Romuni zaigrali bolje, vendar do konca prvega polčasa do spremembe izida ni prišlo. Romuni so prvi gol dosegli šele v 62. minuti, ko je zadel Marica , osem minut pozneje pa je za zmago domačih zadel še Goian . Do zanimivega razpleta je prišlo na tekmi med Dansko in Walesom . Favoriti Danci so igrali doma, vendar tega niso znali izkoristiti, saj so izgubili z 0:1. Edini gol na tekmi pa je dosegel Bellamy .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.