Šport > Nogomet
17 ogledov

Maradona dobil bitko z dacarji: ni kriv utaje davkov

Maradona konferenca Dubai International Sports Conference EPA
Argentinski nogometni velikan Diego Armando Maradona je po 30 letih dobil bitko z obtožbami o utaji davkov, tako da se lahko zdaj kot svoboden državljan vrne v Neapelj, kjer je preživel najlepša leta kariere, je v petek sporočil njegov odvetnik. Italijanska davčna služba je njegove navedbe že zanikala.

Angelo Pisani, ki je v bitki z italijanskimi dacarji zastopal Diega Armanda Maradono, je v petek povedal, da so njegovemu klientu oprostili skoraj 40 millijonov evrov davkov, od katerih je bilo kar 36 milijonov obresti, ki so se nabirale od leta 1984, ko se je Maradona pridružil Napoliju.

"Diego Maradona se lahko vrne v Italijo kot svoboden človek. Opravičen je vsakega dolga, ker se nikoli ni izmikal davkom. Rekel je, da se bo vrnil v Neapelj, da bo pozdravil mesto, Neapeljčane in, če bo vse po sreči, tudi nogomet," je dejal Pisani.

Pod Vezuvom ima Maradona prav poseben status, ki je primerljiv le z njegovo idolatrijo v Argentini. Še vedno je namreč najboljši strelec v zgodovini sinje modrih, s katerimi je osvojil dva naslova prvaka (1987 in 1990).

Davčna služba že zanikala

Ko je leta 2006 obiskal Neapelj ga je obkolila množica navdušenih navijačev, finančna policija pa mu je zarubila dve uri znamke Rolex v vrednosti deset tisoč evrov, da bi poplačal svoj dolg do države.

Pisani je še povedal, da sta bila obtožb oproščena še dva nekdanja člana Napolija, Brazilca Alemao in Careca. V izjavi za javnost je italijanska davčna služba že zanikala, da so Maradoni ali komur koli drugemu oprostili grehe iz preteklosti.

"Centralna davčna komisija ni odpisala, razglasila za nične ali spremenila dolga, ki ga ima g. Diego Maradona do italijanskih davčnih služb," so sporočili.

Davki gor ali dol - tu je nekaj vrhuncev iz Maradoninih časov pod Vezuvom:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.