Šport > Nogomet
20 ogledov

Maradona dva meseca brez nogometa

Maradona dva meseca ne bo mogel opravljati svojega dela. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Razvpiti nekdanji argentinski nogometni zvezdnik in sedanji selektor Diego Armando Maradona bo naslednja dva meseca moral preživeti brez reprezentančnega nogometa.

Za takšno kazen se je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) odločila zaradi njegovega nedavnega vulgarnega izbruha pred televizijskimi kamerami.

Argentina si je šele sredi oktobra po tekmi z Urugvajem zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu, Maradona, ki je imel in še ima v domovini kot selektor precej kritikov, pa je takrat javno povedal, kaj si misli o vseh, ki niso verjeli vanj. Pri tem ni izbiral besed, njegov vulgarni monolog pa so v živo prenašale tudi televizijske kamere.

Disciplinska komisija FIFA je danes na zaslišanju v Zürichu Maradoni za kazen, poleg plačila 25.000 švicarskih frankov globe, določila dvomesečno prepoved delovanja v nogometu, ki velja od 15. novembra do 15. januarja 2010. Tako se 49-letni Argentinec ne bo mogel udeležiti ne žreba skupin za SP v Južnoafriški republiki 4. decembra ne prijateljske tekme s selekcijo Katalonije v Barceloni 22. decembra. Selektor bo lahko igralce s klopi spremljal šele 3. marca 2010 na prijateljski tekmi z Nemčijo v Münchnu.

"Komisija je upoštevala opravičilo in obžalovanje Maradone, preden je sprejela takšno odločitev,"
so izrek kazni pospremili pri FIFA. Današnje zaslišanje Maradone je trajalo 40 minut, argentinski strateg pa tokrat ne ob prihodu na letališče v Zürichu ne pred sedežem FIFA ni bil posebej zgovoren pred novinarskimi mikrofoni. FIFA je ob izreku kazni še dodala, da bodo njegove izpade, če se bodo ponovili, kaznovali precej strožje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.