Šport > Nogomet
18 ogledov

Maradona: "Ljudje pri Fifi prestari, da bi vozili avto"

Maradona Gazzetta dello Sport Milano obisk DVD film predstavitev
1/10
EPA
Kot si lahko predstavljate, je bil obisk Diega Maradone na sedežu italijanskega dnevnika Gazzetta dello Sport raj za iskanje sočnih izjav. Pelé spet na jedilniku.

Diego Maradona je na sedežu najbolj branega italijanskega športnega dnevnika ob predstavitvi DVD-ja z naslovom Maradona – nikoli običajen človek znova odprl fronto z "večnim rivalom" Peléjem. Brazilčevo nagrado Mednarodne nogometne zveze (Fifa) za najboljšega igralca vseh časov je označil za "d**k".

52-letni legendarni član Napolija je vodilne pri Fifi označil še za "prestare, da bi vozili avto". Maradona je sicer v izboru najboljšega vseh časov slavil v internetnem glasovanju navijačev, medtem ko je Peléja za najboljšega izbrala nogometna družina Fife. Tudi 13 let kasneje se debata ni pomirila.

Pelé drugi še v Braziliji

"Leta 2000 sem osvojil naslov igralca stoletja zahvaljujoč ljudem. Pelé je bil drugi. Drugi je bil tudi za (Ayrtonom) Senno, izjemnim športnikom, pri glasovanju v Braziliji. Nagrada, ki jo je Peléju dala Fifa, ni vredna dr**a," je začel Maradona.

"Fifini uradniki so vsi stari prek 95 let! Ljudje tam so prestari, ne morejo voziti niti avta, kako torej lahko vodijo svet nogometa?"

Balotelli ga je nasmejal s cigaro

Veliki navijač Napolija, ki ga je na petkov derbi sinje modrih v Rimu povabila kar gostiteljica AS Roma (njegova udeležba še ni potrjena), je razkril še mnogo zanimivosti. Od tega, da bo čez štiri mesece minilo deset let, odkar je zadnjič poskusil drogo, do tega, kako ga je nekoč nasmejal Mario Balotelli.

"Vsak ima pravico, da živi življenje, kot se mu zdi primerno. Balotellija morate pustiti pri miru. Kot oseba se zna obnašati, želim si, da bi ga trenerji sodili po tem, kako igra na igrišču. Všeč mi je njegov način življenja. Nekega dne mi je poslal fotografijo, ko je še igral za Manchester City. S cigaro v ustih, ker tudi jaz kadim cigare. Bil je z bivšim moje hčerke (Sergiem Agüerom, op. a.) in res sem se nasmejal," je navdušeni dvorani, ki ga je večkrat prekinila z ovacijami, dejal "El Pibe de Oro", zlati fant argentinskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.