Šport > Nogomet
14 ogledov

Maradona: Messi se ne dotakne žoge

lionel messi diego maradona EPA
Legenda argentinskega nogometa pravi, da 28-letnik igra bolje za svoj klub kot za svojo reprezentanco, a še vedno meni, da je neupravičeno tarča hudih kritik.

Diego Maradona je znova vstopil v debato, ki se je po porazu v finalu Cope Américe vnovič razdivjala okoli njegovega naslednika Lionela Messija.

Mitska desetica pravi, da Messi res ne dosega spektakularnih višav iz svojega kluba Barcelone, potem ko je 28-letnik prispeval le en gol z najstrožje kazni na nedavnem južnoameriškem turnirju, kjer je "La Albiceleste" po izvajanju enajstmetrovk ostala brez prvega večjega naslova po 22 letih. Maradona, ki je svoje rojake popeljal do zmage na SP 1986, meni, da krivda ne leži v Messiju, temveč v državni izbrani vrsti, ki ni dovolj dobra, okrcal pa je tudi kritike slovitega Rosarijca.

"Imamo najboljšega igralca na svetu in zabije štiri gole proti Real Sociedadu, nato pa pride sem in se sploh ne dotakne žoge," je odmevno izjavo za Olé podal Maradona. "Vprašaš se: 'Si Argentinec ali Šved?' Lahko ga je kritizirati.

"Ne govorite več, da bi ga morali crkljati. Z njim bi morali ravnati tako kot s katerim koli drugim igralcem v reprezentanci. Messi ni ubil ali posilil kogarkoli - okoli tega ne bi smeli delati prevelikih težav."

Mit argentinskega in svetovnega nogometa se je dotaknil tudi poraza v nedavnem finalu proti Čilu, kjer Messi ni bil med krivci za drugi finalni poraz v enem letu, meni Maradona.

"Čile je bil boljši. Imeli so boljši odnos, medtem ko se je nekaj Argentincev sprehajalo - ne govorite mi o Messiju! Še naprej bo fenomen, tako kot vedno. Imamo ekipo, ki napada, toda nimamo rezervnega načrta," je sklenil Maradona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.