Šport > Nogomet
25 ogledov

Maradona: "Nekoč trener Napolija"

Maradona dres desetica desetka Neapelj Napoli povratek novinarska konferenca
1/6
EPA
Diego Armando Maradona je dan po kontroverznem prihodu v Italijo spregovoril na novinarski konferenci v Neaplju. Nekdanji reprezentant Argentine, selektor in legenda Napolija je med drugim zatrdil, da je bil na svojem vrhuncu nogometne kariere, ko je igral prav pod Vezuvom, verjetno boljši od rojaka Lionela Messija. Z veseljem bi treniral tudi Napoli.

"Želim povedati vsem, da imam zrak Neaplja v svojem telesu. Dolgo časa sem si želel vrniti sem, ampak nekateri mi tega niso dopustili. Tisti, ki so mi sestavili pogodbo, so prosti. Jaz sem šel sam na igrišče, zdaj pa mi, ko se vrnem v Italijo, finančna policija vzame uhane," je novinarsko konferenco v Neaplju čustveno začel Diego Maradona.

"Zakaj moram plačevati jaz in ne oni, ko pa sem dal svoje življenje Napoliju? Nisem žrtev zato, ker sem veliko zaslužil, ampak o pogodbenih zadevah nisem vedel ničesar. Nikogar nisem ubil, tu sem, da bo pravici zadoščeno," je še dodal.

Maradona želi s svojim prihodom na Apeninski polotok po besedah svojega pravnega zastopnika razčistiti večletno sago o utaji davkov, česar ga bremeni italijanska finančna policija. Kot je bilo za pričakovati, je bila novinarska konferenca nekdanjega nogometaša Boce Juniors, Napolija in Barcelone prava zakladnica udarnih izjav. Maradona je med drugim potrdil, da ga na naslednjo ligaško tekmo Napolija, ki bo na velikem derbiju gostil Juventus, ni povabil še nihče iz kluba.

Dvignil roko: "Bil bi trener Napolija"

"Toliko lepih spominov imam na Napoli, da bi tu lahko bili pet ur. Želim videti poln San Paolo, ki ga še nisem videl. Niso mi dovolili povratka. Tista ekipa, ki je tu osvajala naslove, je bila ekipa Neaplja, ekipa pravih moških," je nadaljeval Maradona.

"Ne verjamem, da je Juventus že prvak. Dvanajst kol pred koncem tega ne moremo trditi. Napoli bi moral biti na vrhu, Juve ni močnejši. Samo bolj praktičen. Vemo, da Juventus z gostovanj ni Juventus iz Torina. Prvenstvo je še odprto. Tu nisem zaradi tega, da bi se usedel na klop Napolija, to ne bi bilo spoštljivo do (trenerja Walterja, op. a.) Mazzarrija in njegovega dela. Tu sem, da bi se izrekel za nedolžnega. Meni bi bilo, tako kot številnim drugim, všeč, da bi nekega dne sedel na klopi Napolija. A pustimo Mazzarrija pri delu. Slišim, da ga hočeta Roma in Inter. Ko bo šel on ... (dvigne roko)"

Maradona dres desetica desetka Neapelj Napoli povratek novinarska konferenca | Avtor: EPA EPA
Maradona je še zatrdil, da bi z veseljem igral tudi v trenutni postavi Napolija, trenutno drugouvrščene ekipe italijanske Serie A, kjer ima podoben božanski status urugvajski strelec Edinson Cavani. Njegov sloviti sosed iz Južne Amerike je poleg Cavanija izpostavil tudi Slovaka Mareka Hamšika.

Cavani mora misliti na gol Juventusu

"Všeč bi mi bilo igrati za hrbtom (Edinsona) Cavanija, da bi ga s podajami pošiljal v ogenj kot sem Careco. Tu je še Hamšik. Fantastičen igralec. Cavaniju ni potrebno misliti na Maradono, ampak na Juve, da bo dal gol," je dodala mitska desetica.

"Danes ne delam več, a nisem kot (Corrado, nekdanji predsednik Napolija, op. a.) Ferlaino, ki ima več kot 40 milijonov evrov. Če bi bil on jaz, potem ne bi bil tukaj. Zahvaljujem se ljudem Rima in Neaplja, ki so z menoj ravnali kot z nekom, ki jim je zaradi kakšne poteze ali gola, mogoče tistega (vratarju Juventusa Stefanu, op. a.) Tacconiju, kdaj zvabil nasmeh na obraz. Želel sem se vrniti v Italijo s svojim vnukom, da bi gledal Napoli. Želim si, da bi videl, kaj je stroril njegov dedek, ne pa da bi se me zapomnil kot utajevalca davkov, kar nisem. Želim si verjeti, da obstaja pravica, da bi lahko prosto hodil po Italiji in Neaplju."

Miccoli odkupil njegov uhan

O želji po srečanju s predsednikom republike Giorgiom Napolitanom je Maradona še povedal, da si v sestanke ne želi siliti nikogar. Za zanimivo potezo pa se je ob Diegovem prihodu odločil kapetan Palerma Fabrizio Miccoli, ki je odkupil Maradonine zasežene uhane, v kratkem pa mu jih namerava tudi izročiti.

"Vem, da ima Miccoli moj uhan. Hvaležen sem mu. To je bila prelepa gesta izjemnega nogometaša," je Miccolijevo potezo pokomentiral Maradona.

"Še vedno nisem spoznal nogometaša, ki ga imam za najboljšega vseh časov, absolutnega vzornika, do katerega gojim največje spoštovanje. Vse bom storil, da čim prej stopim v kontakt z njim, da mu končno vrnem njegov uhan," pa je dejal soigralec Josipa Iličića in Jasmina Kurtića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.