Šport > Nogomet
6 ogledov

Maradona ostaja

Za Grondono (na sliki) bi bil Maradonov odstop popoln polom. Žurnal24 main
Novopečeni selektor argentinske reprezentance Diego Maradona je zanikal govorice, da naj bi po tednu dni po imenovanju že razmišljal o odstopu z mesta selektorja.
 
 

Nič se ni spremenilo. Še vedno sem selektor in v sredo bom vodil ekipo proti Škotski.

Maradona

 
Kot smo že poročali, naj bi novopečeni selektor argentinske reprezentance Diego Armando Maradona razmišljal o odstopu , saj naj bi se s predsednikom argentinske nogometne zveze Juliem Grondono ne strinjal glede tega, kdo bo zasedel mesto pomočnika selektorja. Grondona si namreč za pomočnika želi videti ali Joseja Luisa Browna ali Sergia Batisto , medtem ko bi Maradona ob sebi rad imel nekdanjega reprezentančnega kolega Oscarja Ruggerija . Gordona je svoje nestrinjanje izrazil na zanimiv način: "Ni mi všeč njegov (op. p. Ruggerijev) obraz." Na govorice o morebitnem odstopu se je zdaj odzval tudi Maradona, ki bo kot selektor debitiral naslednjo sredo na prijateljski tekmi proti Škotski : "Nič se ni spremenilo. Še vedno sem selektor in v sredo bom vodil ekipo proti Škotski," je v četrtek v Mar del Plati novinarjem povedal nekdaj eden najboljših nogometašev na svetu.

Maradona bo v sredo debitiral v vlogi argentinskega selektorja proti Škotski. © EPA

 
Kritiki pa pravijo, da je do spora med Grondono in Maradono prišlo v najbolj neprimernem trenutku in poudarjajo, da se je izbiranje pomočnika selektorja sprevrglo v pravo sago. Še pred prevzemom funkcije je Maradona dejal, da bosta vlogo pomočnika igrala oba, tako Brown kot Batista, vendar se je po imenovanju za selektorja očitno premislil in poudaril, da je Ruggeri prvi na seznamu. V medije pa je že pricurljala vest, da naj bi na prvi tekmi proti Škotski vlogo pomočnika selektorja opravljala Miguel Angel Lemme in Alejandro Mancuso . "Bil bi zelo vesel, če bi lahko pomagal Maradoni. Če pa do tega ne bo prišlo, potem ga bom pač podpiral s strani, tako kot sem ga vedno," je dejal Ruggeri, sicer obrambni igralec, in dodal: "Grondona je izbral selektorja, zdaj pa bi mu moral dati proste roke, da Maradona sestavi svojo ekipo."

Medtem pa se že poraja vprašanje, če bo Maradona dejansko sedel na trenersko klop. Za Grondono bi bil Maradonov odstop popoln polom. Poleg tega bi lahko imel predsednik veliko težav z ruskim podjetjem, ki je finančno pokrilo vse prijateljske tekme Argentincev do leta 2011. Za 24 tekem so Rusi odšteli 14 milijonov evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.