Šport > Nogomet
74 ogledov

Maradona podivjal na tekmi za mir

diego maradona Youtube
Kontroverzni Argentinec je na dobrodelni tekmi v Južni Ameriki napadel redarja in člana sedme sile ter znova poskrbel za manjši škandal.

Diego Maradona je na "Tekmi za mir" v Kolumbiji poskrbel za nore scene, potem ko je v petek s svojo legendarno levico malce obrcal redarja, nato pa iz rok poročevalca izbil še mobilni telefon. Maradona je podivjal kmalu po zadnjem sodnikovem žvižgu v Bogoti, kjer so pripravili tekmo, ki je služila kot pomiritev strasti med levičarskimi gverilci, skupino FARC, in kolumbijsko vlado.

Maradona je ob zmagi enajsterice Bogote izkoristil odločilno enajstmetrovko za zmago z 2:1, ob častnem krogu pa so ga obdali številni navijači. Varnostni "tampon" okoli legendarnega nogometaša Napolija in Barcelone je vedno znova popuščal in 54-letnik do enega izmed redarjev, ki se mu je znašel na poti, ni imel milosti.

Nekdanji svetovni prvak je vse skupaj še nadgradil z udarcem novinarja, ki mu je iz rok brez vsakršnega tehtnega razloga izbil mobilni telefon.

"Iz rok mi je izbil mobilni telefon, ki mi je padel. Mislil sem že, da ga bom med množico izgubil," je dejal novinar Citytv José David Ferrer.

Maradona, ki je z Argentino kot selektor na SP 2010 boleče izpadel v četrtfinalu proti Nemčiji, po tekmi ni želel govoriti z mediji.

Je pa poskrbel za številne odmevne cistate pred tekmo, ko se je lotil Louisa van Gaala in tudi pozval Seppa Blatterja, da se njegov mandat na čelu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) konča. To še zdaleč ni bil prvi napad Maradone na katerega izmed članov sedme sile - na argentinske kolege je leta 1994 tudi streljal.

Leta 2010 je povozil snemalca, namesto opravičila (zapeljal mu je čez nogo) pa mu je zabrusil: "Kakšen kr**en si. Kako lahko daš nogo tja, kjer ti jo lahko nekdo povozi, človek?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.