Šport > Nogomet
38 ogledov

Maradona pri Chávezu: "To je ogromna izguba"

Maradona Maduro Chavez Caracas Venezuela grob mavzolej
1/3
EPA
Nekdanji nogometaš Diego Maradona je v sklopu svojega obiska Venezuele, kjer je v zaključku predsedniške kampanje podprl Nicolása Madura, obiskal tudi zaenkrat poslednje počivališče svojega velikega prijatelja in nedavno preminulega predsednika Huga Cháveza. "On je spremenil miselnost Južnoameričanom. Lahko uspemo tudi sami," je dejal Maradona.

Pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami v Venezueli je Nicolása Madura, verjetnega naslednika in somišljenika nedavno preminulega Huga Cháveza, prišel podpret tudi nekdanji nogometaš Diego Maradona.

Nekdanji član Boce Juniors, Napolija in Barcelone ter bivši argentinski selektor, obenem pa odkrit podpornik levice, je z Madurom obiskal utrdbo Cuartel de la Montaña v Caracasu, kjer do nadaljnjega počivajo posmrtni ostanki "comandanteja", udeležil pa se je tudi enega izmed množičnih mitingov.

"Najprej bi izrazil sožalje družini Cháveza in se opravičil, ker ga nisem obiskal. Hugo Chávez je spremenil način razmišljanja Južnoameričana, ki je bil prej predan ZDA. V glavo nam je vbil, da lahko uspemo tudi sami," je v pogovoru za televizijo VTV pred utrdbo, kjer je Chávez pred leti tudi začel svoj boj, dejal Maradona.

Ljudje morajo na voliščih potrditi njegov koncept

"Hugo Chávez mi je zapustil veliko prijateljstvo in neverjetno politično znanje ... Zame je bila to ogromna izguba, kot tudi za vse, ki smo ga imeli radi. Venezuelcem sporočam, da naj nadaljujejo z bojem. Fizično ga ni več, ampak z Nicolásom (Madurom) bomo nadaljevali po isti poti in ne bomo se pustili pohoditi nikomur. Ljudje morajo na voliščih v nedeljo potrditi Chávezov koncept prek Nicolása in povedati, da se bo to nadaljevalo, da je čast nadaljevati po poti, ki jo predstavlja Chávez."

Nekdanji kapetan argentinske reprezentance in svetovni prvak iz leta 1986 je v muzeju, kjer zaenkrat ležijo Chávezovi ostanki, Maduru podelil podpisan dres argentinske reprezentance s številko deset.

"Za sina Huga Cháveza, Nicolása Madura, z vso mojo ljubeznijo, presidente," je zapisal Maradona. Dvojico je pozdravila tudi topovska salva, ki se vse od Chávezovi smrti 5. marca na hribu nad Caracasom oglasi ob 16.25, ko je Chávez tudi izdihnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.