Šport > Nogomet
14 ogledov

Maradona se vrača na mednarodno prizorišče?

Diego Armando Maradona in njegovi novi delodajalci iz Dubaja. (Foto: EPA) EPA
Kontroverzni Diego Maradona se bo morda vrnil na mednarodno nogometno prizorišče, saj obstaja možnost, da bo prevzel vodenje Združenih Arabskih Emiratov.

Reprezentanca, ki jo je od leta 2009 do 2011 vodil tudi Srečko Katanec, resno razmišlja o novem selektorju v podobi Diega Maradone. Yousuf Al Serkal, ki je pred kratkim postal predsednik nogometne zveze Združenih Arabskih Emiratov, je razkril, da je Maradona eden izmed glavnih kandidatov, da zasede selektorski stolček.

"Ker je Maradona del nogometne družine Združenih Arabskih Emiratov, ne moremo spregledati takšnega imena. Potrebno bo razmisliti o tem," je povedal Al Serkal. Argentinski zvezdnik namreč trenutno zaseda vlogo glavnega trenerja v nogometnem klubu Al Wasl iz Dubaja. Leta 1986 je z Argentino osvojil svetovno prvenstvo, pred dvema letoma pa je reprezentanco kot trener popeljal do četrtfinalnega nastopa.

Združeni Arabski Emirati so brez glavnega trenerja, vse odkar je mesto izgubil Srečko Katanec, ki je jezo svojih delodajalcev izzval po seriji zaporednih porazov na kvalifikacijskih obračunih za svetovno prvenstvo leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.