Šport > Nogomet
19 ogledov

Maradona spljuval svojega naslednika

Maradona bo svoje delo nadaljeval v Dubaju. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Diego Armando Maradona je bil po izpadu Argentine v četrtfinalu Copa Americe zelo kritičen do selektorja gavčev Sergia Batista, ki je na tem mestu nasledil ravno enega najboljših nogometašev vseh časov.

Nekdanji selektor argentinske reprezentance Diego Maradona po polomu reprezentance na letošnji Copa Americi ni mogel iz svoje kože. V svojem prvem nastopu za javnost po lanskem neuspehu na svetovnem prvenstvu je kritiziral selektorja Sergia Batisto in predsednika Julia Grondono ter menil, da svojega dela ne opravljata korektno in da morata oditi.

"Če bi dobil le eno tekmo na Copa Americi, bi takoj odstopil. Ne vem, zakaj se Batista trmasto oklepa svojega mesta, zanj in za vse druge bi bilo bolje, če bi prepustil funkcijo komu drugemu. Po mojem je tudi bolje, da naslednje tedne ostane v svoji hiši, na njegovem mestu bi se še nekaj časa skrival, hoditi po ulicah bi bilo zanj nevarno," je selektorju svetoval Maradona, ki je izrazil bojazen, da zvezdniki z Lionelom Messijem na čelu ne bodo hoteli več obleči reprezentančnega dresa: "Dobro vem, da so siti vsega, in ne bi bil presenečen, da pod njegovim vodstvom ne bodo hoteli več igrati. Pri meni so bili tisočodstotno bolj srečni."

Maradona se ni hotel vpletati v stroko in razglabljati, zakaj je prišlo do poloma. "Nisem videl tekem, zato ne morem govoriti o njih," je dejal Maradona, a vseeno našel še enega krivca: "Predsednik zveze dela, kar hoče. A nikakor ne dojame, da ne dela nič dobrega. Do tega spoznanja mu lahko pomaga le Bog," je še dodal eden od najboljših nogometašev vseh časov, ki je zanikal, da se želi vrniti na reprezentančno klop: "Zdaj imam drug posel. Treniram dubajsko moštvo Al Wasl, z njim želim biti najboljši. Je pa žalostno, da sem našel delo tako daleč od domovine."

Maradona je na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki z reprezentanco dobil štiri tekme. Argentina je premagala Nigerijo, Južno Korejo, Grčijo in Mehiko, nato pa jo je šokirala Nemčija (4:0). Po svetovnem prvenstvu je Maradona odstopil, kot sam pravi, ne zaradi poraza z Nemčijo, ampak zaradi nesporazumov z Grondono.

Na letošnjem južnoameriškem prvenstvu je Argentina pod vodstvom Batiste premagala le Kostariko, izpadla pa je v četrtfinalu, po streljanju enajstmetrovk jo je izločil Urugvaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.