Šport > Nogomet
15 ogledov

Maradona zavzel Neapelj: hoče predsednika

Maradona prihod v Italijo Neapelj Napoli navijači hotel
1/12
EPA
Diego Maradona se je v ponedeljek le vrnil v Italijo, po pristanku v Rimu pa je zgodaj popoldne prispel v "svoj " Neapelj, kjer ga je pričakala množica navijačev, ki se je že utaborila pred njegovim hotelom. Maradona, ki ga italijanska davčna policija še vedno preganja zaradi domnevne utaje davkov, si poleg ogleda tekme Napolija želi tudi sestanek s predsednikom.

"Prišel je, kot je obljubil, ker ima rad Italijo, in ker bi rad razjasnil javno mnenje, da se ni nikoli izmikal plačilu davkov. Želi si govoriti s predsednikom republike," je ob prihodu Diega Armanda Maradone na rimsko letališče povedal njegov zastopnik Angelo Pisani.

Pisani je pred tremi tedni naznanil, da je italijanska davčna policija Maradono oprostila vseh obtožb o utaji davkov, kar pa so odgovorni nemudoma zanikali. Pojavljala so se tudi namigovanja, da bi lahko Maradono po prihodu v Rim celo aretirali. Ob njegovem zadnjem prihodu na Apeninski polotok so mu zasegli nekaj ročnih ur in nakit.

"Maradona je svoboden človek. Njegov status preganjane osebe je novinarska izmišljotina," je za agencijo AFP pred prihodom dejal Pisani. "Upam, da se bom lahko čim prej vrnil v Neapelj. Rad bi spet videl igrati svoje moštvo, ki ga ne bom nikoli pozabil, in navijal zanj. Letos bi lahko osvojili 'scudetto'," je pred dnevi v pismu navijačem Napolija zapisal Maradona.

Napoli zaostanek znižal le za točko

Zaenkrat še ni jasno, če si bo Maradona lahko ogledal naslednjo ligaško tekmo sinje modrih, ki bodo na San Paolu na enem odločilnih obračunov letošnjega prvenstva gostili vodilni Juventus. Varovanci Walterja Mazzarrija so pred velikim derbijem še dodatno zaostali za staro damo, saj so na ponedeljkovi večerni tekmi le remizirali v Vidmu (0:0).

Prvi strelec Edinson Cavani je na stadionu Friuli zapravil izjemno priložnost, ko je zgrešil praktično prazna vrata, blizu zmagovitega zadetka pa je bila na izenačeni tekmi še peščica njegovih soigralcev. Urugvajskemu "matadorju" ni uspelo zadeti še na četrti zaporedni tekmi. Prednost Juventusa na vrhu lestvice zdaj znaša šest točk.

Lazio je z goloma Stefana Raduja in Senada Lulića v prvem polčasu opravil delo proti Pescari in se po remiju Milana na mestnem derbiju zavihtel na tretje mesto (2:0).

Pri Palermu nič novega, razen trenerja, seveda

Najbolj nepotrpežljivi lastnik nogometnega kluba na svetu, Palermov "šefe" Maurizio Zamparini, je po treh tekmah nič kaj šokantno odpustil trenerja Alberta Malesanija, ki je z zadnjeuvrščenim klubom slovenskih reprezentantov Josipa Iličića in Jasmina Kurtića na zadnji tekmi remiziral proti Genoi (0:0).

Malesani med svojim rekordno kratkim bivanjem na Siciliji ni izgubil niti ene tekme, saj je poleg Genoe remiziral tudi s Pescaro in Chievom. Na mesto Malesanija je Zamparini ustoličil nikogar drugega kot Giana Piera Gasperinija, ki ga je zaradi Malesanija odpustil pred točno tremi tedni. Na Siciliji res ni nikoli dolgčas.

Italijanska liga, 26. kolo:

Palermo : Genoa 0:0
RK: Aronica (76/Palermo)
Kurtić
je odigral celo tekmo, Iličić (oba Palermo) je igral do 88. minute.

Sampdoria : Chievo 2:0 (1:0)
Poli (33), Eder (83) 
Jokić je odigral celo tekmo, Cesar (oba Chievo) je bil na klopi.

Atalanta : AS Roma 2:3 (2:2)
Livaja (8, 44); Marquinho (12), Pjanić (34), Torosidis (71)

Cagliari : Torino 4:3 (1:0)
Sau (37/11-m), Conti (75, 90), Pinilla (87/11-m); Cerci (47), Stevanović (54), Bianchi (90/11-m)
RK: Ogbonna (85), Diop (88/oba Torino)
Birsa (Torino) je igral od 68. minute.

Juventus : Siena 3:0 (1:0)
Lichtsteiner (30), Giovinco (73), Pogba (89)

Parma : Catania 1:2 (0:2)
Amauri (87); Lodi (5), Keko (44) 
RK: Legrottaglie (87/Catania)

Inter Milan : AC Milan 1:1 (0:1)
Schelotto (71); El Shaarawy (21)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Udinese : Napoli 0:0

Lazio : Pescara 2:0 (2:0)
Radu (29), Lulić (35)

Prestavljeno zaradi snega na torek ob 20.00:
Bologna - Fiorentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.