Šport > Nogomet
23 ogledov

BVB poslala sporočilo napadalcem

watzke dortmund napad avtobus eksplozija
1/9
Profimedias
Direktor Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke je svoje nogometaše obiskal na jutranjem treningu in jih pozval k bojnemu klicu.

Iz Dortmunda prihajajo spodbudne vesti o zdravstvenem stanju 26-letnega Marca Bartre, ki je v eksplozijah v neposredni bližini klubskega avtobusa utrpel zlom zapestja ter poškodbe rame in roke.

Nogometaša so operirali v Dortmundu, poseg pa je minil brez zapletov, je za španski AS potrdil njegov oče. ''Pogovarjala sva se po operaciji in vse je v redu. Rekel je, naj ostanemo mirni. Glede na vse, kar se je zgodilo, bi bilo lahko precej huje. Pričakujemo, da bo v bolnišnici ostal še nekaj dni, potem pa se bo lahko vrnil domov,'' je povedal Bartra starejši in opisal sinovo izkušnjo.
''Slišal je glasen pok, potem se je pojavil dim. Začutil je glavobol in bolečine v roki. Bil je v šoku. Pet minut je bil povsem zbegan in ni vedel, kaj se dogaja,'' je povedal.

Poleg poškodovanega nogometaša je sedel vratar Roman Burki. ''Hotel smo zapustili ob 19.15 in se odpeljali po ulici. Ko smo zavili na glavno cesto, je prišlo do velike eksplozije. Sedel sem v zadnji vrsti ob Marcu Bartri, ki so ga zadeli koščki stekla. Po poku smo vsi sklonili glave, nekateri so se vrgli na tla. Nismo vedeli, kaj se je zgodilo, a policija je hitro prispela in bili smo varni. Bili smo v šoku, nihče ni razmišljal o nogometu,'' je povedal čuvaj mreže.

Bartra je bil edini poškodovani nogometaš ekipe iz Dortmunda, ki se je danes zjutraj zbrala na treningu in se pripravljala na drevišnji obračun z Monacom. Nogometaše je obiskal direktor kluba Hans-Joachim Watzke in jih pozval k bojnem klicu. ''Ekipi sem v garderobi dejal, naj družbi pokaže, da se ne bomo uklonili terorju,'' je za klubsko spletno stran dejal prvi mož kluba.

''Danes ne igramo le zase, danes igramo za vse!'' pa je na Twitterju sporočila nemška ekipa.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.