Šport > Nogomet
12 ogledov

Marca: Villa blizu odhoda, Pep zanikal

David Villa Reuters
Madridski športni dnevnik Marca je v sredo objavil novico, da naj bi Barcelona svojega napadalca Davida Villo januarja ponujala na nogometni tržnici. "Marca laže," je z Japonske sporočil trener Josep Guardiola.

"Idila med Barcelono in Davidom Villo se je dotaknila dna, dve leti kasneje," v sredini izdaji piše madridski športni dnevnik Marca. "Blaugrana je asturijskega golgeterja danes poslala na tržnico, čeprav je prodajo predvidevala šele naslednje poletje." Španski reprezentant David Villa se je iz Valencie v Barcelono preselil pred dvema letoma, za njegove usluge pa so Katalonci plačali nekje med 40 in 42 milijoni evrov. Villa ima z Barço podpisano pogodbo za štiri sezone (z možnostjo podaljšanja še za eno), na sezono pa dobi sedem milijonov evrov.

Za Villo se sicer že dalj časa govori, da še nikoli v karieri ni bil bližje odhodu v tujino, kjer se je zanj že zanimal Chelsea, pa tudi Liverpool. V letošnji sezoni je eden junakov Barceloninega šampionskega leta 2011 zgolj rezervist, pred kratkim pa se je pojavila tudi zgodba, da se je sprl s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem.

"Marca laže," je z Japonske, kjer se Barcelona pripravlja na začetek klubskega svetovnega prvenstva, sporočil trener Josep Guardiola. Katalonski strateg je Villo na sobotnem El Clásicu v igro poslal šele nekaj minut pred koncem. "Z Davidom nisem govoril po zadnji tekmi v Madridu, toda poskušam vključiti vse igralce v moštvu. Jaz sem tisti, ki se spomni 25 različnih postav med sezono, ker menim, da je to najboljša stvar, ki jo lahko storimo. Večina igralcev bo ostala tukaj to sezono in tudi naslednjo." Villa naj bi Barcelono januarja zapustil le, če bo v Katalonijo prišla "mega ponudba".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.