Šport > Nogomet
16 ogledov

Marcelo Bielsa odstopil!

Žurnal24 main
Argentinski nogometni strokovnjak Marcelo Bielsa je odstopil z mesta selektorja čilske reprezentance, potem ko je bil na današnjih volitvah za predsednika čilske nogometne zveze izvoljen Jorge Segovia.

Bielsa je že pred volitvami dejal, da bo na selektorskem položaju ostal le v primeru, da bo predsedniški položaj zadržal Harold Mayne-Nicholls.

Na današnjih volitvah je Mayne-Nicholls prejel 22, njegov protikandidat Segovia pa 28 glasov. Segovia je lastnik in predsednik čilskega prvoligaškega moštva Union Espanol, v predvolilni kampanji pa so ga podprli najmočnejši klubi iz te države (Colo Colo, Universidad de Chile in Universidad Catolica).

Bielsa je vodil Čile na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Po uvodnih zmagah nad Hondurasom in Švico je v tretjem krogu prvega dela klonil proti Španiji, v osmini finala pa proti Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.