Šport > Nogomet
0 ogledov

Maribor 96. ekipa sveta

Tavares Velikonja Maribor Sami Rahim/mediaspeed.net
Maribor je po izračunih Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko trenutno na 96. mestu. Na prvem mestu je Barcelona pred Realom in Manchester Unitedom.

Mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je objavil najboljše klube v zadnjem obdobju. Na tokratni obnovljeni lestvici je še vedno na prvem mestu katalonski velikan Barcelona (331 točk), na drugem mestu ji sledi Real Madrid (309).

Za njima je prišlo do precejšnjih sprememb; predvsem zaradi presenečenj na južnoameriškem prvenstvu in v obeh evropskih klubskih tekmovanjih. Na tretje mesto se je s četrtega povzpel Manchester United (287 točk), Porto je zdaj četrti (264,5). V "top 10" so še milanski Inter, ki je napredoval na peto mesto (244), sledijo mu Schalke (242), Villarreal (240), Velez Sarsfield (237) ter Manchester City in Bayern München, ki si delita deseto mesto (236).

Od slovenskih klubov je najvišje Maribor, ki je z 92. nazadoval na 96. mesto (119,5). Drugi najboljši slovenski klub v točkovanju IFFHS je Olimpija, ki je napredovala na 181. mesto (94), Domžale pa so na 378. mestu (64).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.