Šport > Nogomet
8 ogledov

Maribor bo celil rane

Lubomir Kubica (levo) bo imel veliko dela z Aleksandrom Rodićem. Žurnal24 main
V derbiju 35. kola Prve Lige Telekom bodo nogometaši Maribora gostili pokalne prvake, ljubljanski Interblock. Na vrhu je vse jasno, v finišu sezone pa je najbolj zanimivo v boju za obstanek.
 

Tri tekme, trije goli

V prvenstvu sta se Maribor in Interblock srečala trikrat. Prvo tekmo so z golom Popovića dobili Štajerci, drugi obračun je odločil zadetek Rakovića, nazadnje pa je Ljubljančanom zmago zagotovil Jolić.

Maribor bo po izgubljeni evropski vozovnici lovil vsaj višjo uvrstitev v prvenstvu. V ponovitvi finala letošnjega pokala se bodo domači želeli maščevati nogometašem Interblocka in se z zmago tudi povzpeti na četrto mesto na lestvici. "Tekma bo težka, Interblock pa je naš velik dolžnik in se mu moramo oddolžiti za pokalni poraz," je povedal trener Maribora Branko Horjak . Razkril je tudi pravi motiv za zmago pred domačimi navijači: "Ne gre se nam za maščevanje, ampak za četrto mesto, saj ni vseeno, ali si v ligi osmi ali četrti." Tudi tega, da drugo sezono ne bodo igrali v Evropi, si trener in nogometaši Maribora ne ženejo preveč k srcu. "Dve leti smo igrali v Evropi in imeli zaradi tega slabši začetek prvenstva. Hud ritem sreda-nedelja močno utrudi igralce," je povedal Horjak, ki je še dodal, da bodo prihodnjo sezono ta čas namenili intenzivnejšim pripravam na prvenstvo, saj bodo le tako prišli uspehi. Mariborčani v soboto ne bodo mogli računati na poškodovanega Suada Filekovića ter na Reneja Miheliča , Tavaresa in Dejana Školnika , ki bodo počivali zaradi kartonov.

Po zmagi v pokalu je igralce Interblocka težko motivirati. © Saša Despot

 
Malo motivacije v Šiški
Nogometaši Interblocka v Maribor prihajajo neobremenjeni, saj so z zmago v pokalu že dosegli cilj sezone in si zagotovili nastopanje na evropski sceni v naslednji sezoni. Trener Dragan Skočić kljub temu upa, da bodo igralci dali vse od sebe: "Pričakujem, da bodo odigrali profesionalno, čeprav jih je zelo težko motivirati. Poleg tega so po dolgi sezoni tudi že zelo utrujeni, tako da nas čaka težka tekma." V nasprotju z nogometaši mariborskega prvoligaša si nobeden od igralcev Interblocka ni nakopal kazni zaradi kartonov.

David Bunderla se z Dariom Zahoro bori za naziv kralja strelcev. © Žurnal24

 
V predzadnjem kolu slovenske prve nogometne lige (vse tekme bodo v soboto ob 17.30) se bosta v Ajdovščini pomerila Primorje in Nafta . Domačini imajo na osmem mestu le točko zaostanka za Lendavčani, ki so mesto višje. Obe ekipi pa potrebujeta zmago, če se želita izogniti devetemu mestu, ki vodi na dodatne kvalifikacije za igranje v prvi slovenski ligi. Letošnja statistika je sicer na strani Nafte, ki je letos slavila v vseh treh obračunih proti Primorju. Vsakič je bil končni rezultat 2:1. Vendar pa pri Primorju ne gre pozabiti na najboljšega strelca prvenstva Davida Bunderlo , ki je mrežo nasprotnikov letos zatresel že sedemnajstkrat.

 

PrvaLiga Telekom, 35. kolo

Maribor : Interblock
Koper : HiT Gorica
Primorje : Nafta
Livar : Drava
Domžale : MIK CM Celje
(vse v soboto ob 17.30)

Deveto mesto v ligi trenutno zaseda Drava , ki pa je višjeuvrščenim ekipam takoj za petami. Z zmago proti že odpisanemu Livarju bi se Ptujčani lahko odcepili od nezaželenega predzadnjega mesta na lestvici. Najbolje v boju za obstanek kaže MIK CM Celju , ki gostuje pri Domžalčanih , ki so že osvojili naslov prvaka. Z zmago bi si Celjani že zagotovili obstanek med najboljšimi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.