Šport > Nogomet
28 ogledov

"Maribor bo osvojil kar nekaj točk"

Marko Simeunović je 56-krat oblekel dres z državnim grbom. (Foto: Reuters) Reuters
Nekdanji nogometaš Maribora Marko Simeunovič je za Žurnal24 na kratko pokomentiral žreb Evropske lige, ki je Mariboru prinesel Brugge, Brago in Birmingham City. Spomnil se je tudi dramatične tekme z Rangersi.

Kako ste zadovoljni z žrebom Evropske lige?
Sem zelo zadovoljen, le kako ne bi bil? Najbolj sem se bal skupine I, kjer sta Atletico Madrid in Udinese, pa še kakšna težka skupina bi se našla. Menim, da je Maribor dobil spodobno skupino, v kateri se lahko z vsakim kosa in igra. Povsem drugače bi bilo, če bi dobili Atletico, Udinese ali Tottenham ... Birmingham je trenutno v drugi angleški ligi in je daleč od tega, da bi kazal dobre igre, Braga tudi verjetno ne more ponoviti uspeha iz pretekle sezone, ko je igrala nad pričakovanji, tudi Brugge ni neka vrhunska ekipa. Pričakujem, da bo Maribor osvojil kar nekaj točk in celo napredovanje.

Ste bili v zadnjih minutah dvoboja z Rangersi nervozni?
Rad bi videl tistega, ki včeraj ni bil nervozen. Najslabše je tekmo gledati na televiziji. To trdim že 30 let. Vse skupaj je bilo manj stresno in lepše, ko sem še igral. To vam lahko pove vsak, ki se je kdaj ukvarjal s športom. Jaz še posebej težko spremljam tako odločilne tekme. Res sem bil precej nervozen.

Pa ste takrat, ko je Maribor za tekmeca dobil Škote, verjeli v napredovanje?
Verjel sem. Po službeni dolžnosti sem Škote večkrat spremljal, saj na televiziji Sport Klub prenašamo tudi škotsko ligo. Videl sem, da se Rangers muči z vsakim klubom v škotskem prvenstvu, da nogometaši iz Glasgowa niso v pravi formi. Prepričan sem bil, da ima Maribor kar lepe možnosti za uvrstitev v Evropsko ligo. To sem povedal tudi pred obema tekmama. Minili so časi, ko so bili Škoti v samem vrhu evropskega nogometa, ko so v klubih igrali izjemni igralci. To se je tudi pokazalo. Seveda to ne pomeni, da nič ne znajo. Tudi na povratni tekmi so vršili pritisk, a je Maribor odigral tako, kot je bilo treba. Brez strahu in pogumno, zato mu je tudi uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.