Šport > Nogomet
135 ogledov

Maribor bo plačal precej več od Olimpije

nejc vidmar Profimedia
Maribor bo zaradi dogajanja na večnem derbiju moral plačati 5000 evrov, Olimpija pa 1550.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je po 12. krogu Prve lige Telemach, ki ga je zaznamoval derbi v Ljudskem vrtu med Mariborom in Olimpijo, mariborskemu klubu naložil 5000 evrov kazni. Brez je ni odnesel niti ljubljanski klub, ki bo v blagajno NZS prispeval 1550 evrov.

Tekma na zelenici med Mariborom in Olimpijo se je končala ne le brez zmagovalca, ampak tudi brez zadetkov. Zato pa je imel več dela Jeglič, ki je mariborskemu klubu naložil kar 5000 evrov kazni.

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt PLT Šport Pod Kalvarijo streljali s slepimi naboji

Kot so navedli pri nogometni zvezi, je Maribor kazen prejel zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so na igrišče in ob rob metali različne predmete, večkrat prižigali bakle, jih metali na igrišče, povzročili prekinitev tekme ter žaljivo skandirali, pri čemer je Jeglič upošteval tudi predkaznovanost.

Kazen bodo plačali tudi pri Olimpiji prav tako zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, pri čemer je Jeglič upošteval predkaznovanost ter kot olajševalno okoliščino pisno izjavo kluba.

Poleg Maribora in Olimpije si je kazen prislužil le še koprski prvoligaš. Tako za zaostalo tekmo 4. kroga državnega prvenstva kot za tekmo 12. kroga bo moral zaradi kršitve predpisov NZS (ni bilo glavnega trenerja) plačati po 440 ter 480 evrov kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.