Šport > Nogomet
16 ogledov

Maribor čaka zahtevna naloga

Sport 12.05.13, tekma med nk olimpija in nk maribor, nogomet, Maribor, foto: nin Nino Verdnik
Nogometaši Maribora bodo v sredo ob 20.45 igrali povratno tekmo 4. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

Izbrance Anteja Čačića v Ljudskem vrtu čaka zahtevno delo, saj je Viktoria iz Plzňa na prvi tekmi pred domačimi gledalci slavila s 3:1. Kljub vsemu slovenski prvaki ne obupujejo.

"Ostajamo pri mnenju ob odhodu iz Plzňa. Verjamemo, da nam lahko uspe. Dva zadetka zaostanka nista nedosegljiva," meni napadalec Nusmir Fajić, ki je na zadnji prvenstveni tekmi proti Triglavu zabil zmagoviti zadetek in bo po nekaterih namigovanjih tudi začel v prvi postavi namesto Jean-Philippa Mendyja.

Jasno je, da bodo morali napadalci Maribora pokazati dobro učinkovitost, hkrati pa se bodo morali zbrati v obrambi, ki je bila slabši del igre slovenskih prvakov na Češkem. Vanjo se bo po poškodbi vrnil tudi Brazilec Arghus, vezista Dejana Mezge pa še ne bo na zelenici. Glede na izjave iz tabora Viktorie bodo morali Štajerci paziti predvsem na hitre protinapade, tudi sicer pa Čehi potrjujejo dobro formo, saj so konec tedna v domači ligi v šestem nastopu dosegli peto zmago.

"Na domači tekmi se je pokazalo, da je Maribor zelo dober tekmec, čeprav v očeh javnosti ni dobro poznan. Če bomo igrali disciplinirano v obrambi in izvajali hitre protinapade, nam lahko uspe. Če bi se povratna tekma končala z enakim izidom kot prva, bi bilo res izjemno," je za klubsko spletno stran dejal Jan Kovařík, vezist trenutno vodilne ekipe domače lige, sicer dvakratne češke prvakinje.

Za Viktorio, v dresu katere sta nekdaj igrala tudi slovita Petr Čech in Pavel Nedvěd, bi bila uvrstitev v Ligo prvakov druga v zgodovini, pred tem se je med najboljšimi evropskimi klubi znašla v sezoni 2011/12. Uvrstitev v skupinski del Lige prvakov bi bila druga tudi za Maribor. Prvič mu je to pod vodstvom Bojana Prašnikarja uspelo leta 1999. Če pa Štajercem spodleti, jih za tolažbo čaka nastopanje v skupinskem delu evropske lige, kar bi bilo že tretjič zapored.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.