Šport > Nogomet
21 ogledov

Maribor desetič prvak: veličastnih 8:0!

maribor triglav  velikonja
1/7
Gregor Katič
Nogometaši Maribora so desetič postali državni nogometni prvaki. In to že pet kol pred koncem Prve lige, potem ko so v Ljudskem vrtu z 8:0 premagali Triglav. Mura se je z zmago nad Rudarjem povzpela na tretje mesto.

Nogometaši Maribora se že pet kol pred koncem Prve lige lahko veselijo svojega desetega naslova državnega prvaka in drugega zapored. Mariborčani imajo po 31 krogih neulovljivih 17 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Olimpijo iz Ljubljane.

"Državni naslov je spet v Mariboru, kamor sodi. Na tekmo smo se pripravljali kot na vsako drugo. Odlično smo jo začeli in odlično končali," je po tekmi za Šport TV dejal kapetan Aleš Mertelj, ki je svojim Gorenjcem zaželel obstanek v ligi: "Ampak najpomembnejše je, kar se dogaja tukaj. Želimo si zmagovati še naprej. S takšno ekipo se to tudi da."

"Z naše strani je bila to danes čudovita tekma, dominirali smo od začetka, si priigrali veliko število priložnosti, osemkrat zadeli, kar je rekord sezone, tako da se sem zelo zadovoljen. Fantje si za današnjo zmago, za praznik, ki so ga priredili navijačem, in za celo sezono zaslužijo čestitke,"
je po tekmi povedal trener vijolic Darko Milanič.

Maribor, ki je naslov najboljšega v državi potrdil z zmago z 8:0 proti kranjskemu Triglavu, je najtrofejnejši slovenski klub z desetimi naslovi državnega prvaka, Olimpija in Gorica sta bili najboljši po štirikrat, Domžale dvakrat, Luka Koper pa enkrat.

"Zelo smo zadovoljni. Ta naslov smo pričakovali. Danes smo spet dali vse od sebe, da smo čim prej prišli do prednosti. Lahko smo zelo zadovoljni s to najvišjo zmago Maribora. Na nek način smo se želeli maščevati za tisti poraz v Kranju, ampak stremeli smo predvsem k temu, da čim prej osvojimo naslov. To nam je uspelo tako zgodaj kot še nikomur doslej," pa je po tekmi povedal strelec treh golov Etien Velikonja.

Izbranci Darka Milaniča so bili letos zelo prepričljivi v prvenstvu. Praktično so ligo v svoj prid odločili že v jesenskem delu, spomladi pa so z bolj ali manj enakim kadrom kot jeseni le še potrdili primat na slovenskih tleh, ki bi glede na urejenost kluba, smotrno kadrovanje, finančno stabilnost in ne nazadnje zvesto navijaško podporo lahko trajal še nekaj let.

Zmaga za kanarčke

Koprčani so prišli do nove pomembne zmage. Kanarčki so bili veliko boljši nasprotnik, a so le dvakrat uspeli zatresti mrežo Domžal. Koprčani so do vodstva prišli v 16. minuti, ko je Tadej Apatič v kazenskem prostoru igral z roko, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil kar koprski vratar Ermin Hasić. Kanarčki tudi v nadaljevanju niso popuščali. V 34. minuti je prednost Kopra tako po podaji Srebrenka Posavca z desne strani z glavo podvojil Ivan Brečević. Tudi v drugem polčasu so prevladovali domači, zadeli pa so gostje. Dalibor Teinović je v 78. minuti podal do Luke Vrhunca, ki je nato žogo po tleh spravil mimo Hasića v mrežo z 1:2. Gol je malce dvignil domžalske nogometaše, ki so pokazali nekaj več želje po prehajanju na tekmečevo polovico, toda domače zmage niso resno ogrozili.

Prva liga, 31. kolo:

Olimpija : Nafta 1:0 (0:0)
Valenčič (83)

Luka Koper : Domžale 2:1 (2:0)
Hasić (7/11-m), Brečević (34); Vrhunc (78)

Celje : Hit Gorica 0:0

Mura : Rudar 1:0 (0:0)
Eterović (88)

Maribor : Triglav 8:0 (4:0)
Velikonja (14, 17, 68), Ibraimi (35, 80), Šušteršič (42/a. g.), Rajčević (55), Volaš (89)

Komentarjev 1
  • Alen Pajić 21:03 22.april 2012.

    Alo hobi novinarji, 8:0 je bil končni rezultat, kaj bi nam še to vzeli ? Ni to novinarski honorar !!!!!