Šport > Nogomet
8 ogledov

Maribor do točke na Bonifiki

Milan Anđelković Andjelković Olimpija Domžale
1/18
Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija je po dveh zaporednih porazih (prvenstvo in pokal) v 9. kolu Prve lige si v Stožicah s 3:1 premagala Domžale in jih tudi prehitela na lestvici ter zaostanek za Mariborom znižala na dve točki. Državni prvaki so na Bonifiki dvakrat lovili zaostanek in na koncu prišli do točke (2:2).

Čeprav je pred tekmo Koper in Maribor na prvenstveni lestvici ločil velik "prepad", je bila tekma na Bonifiki precej izenačen in se je tudi končala z delitvijo točk (2:2). V močnem nalivu so prvi zapretili gosti vendar ne Robert Berić v šesti ne Martin Milec v 14. minuti nista bila dovolj natančna. V 18. minuti je Srebrenko Posavec stekel proti mariborskim vratom, streljal z 20 metrov, od obrambe Maribora odbita žoga pa je prišla do Davorja Bubanje. Slednji je stekel sam proti Jasminu Handanoviću in ga tudi premagal. Vodstvo domačih ni dolgo trajalo. Zoran Lesjak je lepo vtekel z desne strani, preigral Damirja Hadžića in nato z natančno diagonalo ugnal še koprskega vratarja Igorja Nenezića. Do konca polčasa so imeli pobudo domači, Milana Osterca je celo zadel z glavo, toda sodniki so gol zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavili. V drugem polčasu so domači takoj pritisnili in kmalu povedli. V 51. minuti je Posavec izvedel kot z desne strani, najvišji v skoku pa je bil Bojan Đukić, ki je zadel z glavo. Trener gostov Darko Milanič je nato v igro poslal Marcosa Tavaresa, kar se je gostom takoj obrestovalo. Berić je pobegnil po levi strani, podal v kazenski prostor, Tavares pa je z lepim strelom izid izenačil in tudi postavil končni izid.

Olimpija znova na krilih Vršiča

Ljubljančani so se po porazih proti Muri v prvenstvu in Kopru v pokalu pobrali in tudi po zaslugi izvrstnega zadetka Dareta Vršiča odpravili zelo zdesetkane Domžale. Z zmago so se na prvenstveni lestvici spet povzpeli pred tokratne tekmece na drugo mesto. Domžalčani so bili spet zelo oslabljeni, zaradi poškodb je manjkalo kar 14 igralcev, prav tako pa je imel nekaj težav s sestavo moštva strateg domačih Dušan Kosić, ki zaradi poškodb in kazni ni mogel računati na peterico. Obe ekipi pa sta imeli v svoji začetni enajsterici novinca: pri Olimpiji je bil to Denis Lidjan, pri Domžalah Mate Selak.

Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so imeli pobudo, si pripravili nekaj priložnosti, v 16. minuti pa povedli, ko je po kotu z glavo zadel Milan Anđelković. Po zadetku so se prebudili tudi gosti in začeli pritiskati proti domačim vratom, Elvis Džafić je imel tudi nekaj dela. V 29. minuti pa je bil nemočen, ko je Mitja Zatković s skoraj 30 metrov natančno meril in izenačil na 1:1. Toda Ljubljančani so hitro spet povedli. Po priložnosti Filipa Valenčiča, ki je meril malce premalo natančno, je v 36. minuti Vršič mojstrsko s "škarjicami" ugnal Nejca Vidmarja za 2:1. V drugem polčasu je bila igra manj dinamična. Spet so imeli vsaj uvodoma žogo več v svojih nogah domačini, gosti pa so čakali na protinapade. V 76. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko Bobana Jovića, a je niso dobili, zato pa so jo v 83. minuti Ljubljančani, ko je žogo z roko v kot preusmeril Lamine Diallo. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Vršič in dokončno odločil zmagovalca.

Preporod Mure se nadaljuje

Ante Šimundža je preporodil Muro, pod njegovo taktirko je na zadnjih treh tekmah osvojila sedem od možnih devetih točk. Njegovi varovanci so proti CM Celju začeli poletno in takoj zagospodarili na igrišču. Svoje priložnosti so imeli tudi Celjani, vendar se mreži nista zatresli. V 33. minuti pa so se Sobočani vendarle veselili vodstva: akcijo je začel Erik Janža, ki je na sredini igrišča prestregel žogo in zaposlil Mateja Eterovića, njegov strel pa je končal za hrbtom Mujčinovića. V končnici polčasa je Roman Bezjak lepo prodrl po desni strani in poslal uporaben predložek, Firerjev strel iz neposredne bližine pa ni bil natančen. V drugi polčas so bolje krenili gostje, a več od vratnice Nusmirja Fajića niso iztržili. V nadaljevanju so Celjani vzpostavili ravnotežje in imeli jalovo premoč, najbolj resno priložnost pa so zapravili v sodnikovem podaljšku po prostem strelu Zorana Pavloviča.

Rudar je na gostovanju pod lendavskimi vinogradi prišel do pomembne zmage z 2:1. Nafta je sicer že v 9. minuti povedla prek Rolanda Polareczkega, toda Velenjčani so še pred koncem polčasa uspeli izenačiti, ko je bil natančen Luka Majcen. Ravno nekdanji igralec Interblocka je bil natančen tudi v 52. minuti, ko je zabil za 2:1 in tudi postavil končni izid. V Novi Grici sta se domači HiT in Triglav razšla brez zadetkov.

Prva liga si, deveto kolo:

CM Celje : Mura 05 0:1 (0:1)
Eterović (33)

Olimpija : Domžale 3:1 (2:1)
Anđelković (16), Vršič (36, 83/11-m); Zatkovič (29)

HiT Gorica : Triglav 0:0

Nafta : Rudar 1:2 (1:1)
Polareczki (9); Majcen (25, 52)
RK: Rotman (55/Rudar)

Luka Koper : Maribor 2:2 (1:1)
Bubanja (18), Đukić (53); Lesjak (26), Tavares (64)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.