Šport > Nogomet
10 ogledov

Maribor izgubil drugič zapored: Olimpija spet blizu

Jović Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo SPS/nkolimpija.si
Olimpija Ljubljana je na slabi otvoritveni tekmi 29. kola Prve lige Telekom Slovenije s 14. golom prvega strelca lige Nikole Nikezića premagala Rudar Velenje in se vodilnemu Mariboru približala na osem točk zaostanka (1:0). Branilci naslova so izgubili še drugič zapored - po Celju jih je na gostovanju premagala še Luka Koper (2:1).

S fantastičnim strelom s kakšnih 30 metrov je Dalibor Radujko že v enem prvih napadov stresel prečko nekdanjega soigralca Elvisa Džafića. Pred spet praktično praznim avditorijem je Rudar v uvodnih minutah nadigral Olimpijo Ljubljano in bil nevaren tudi ob izteku desete minute, ko je za las mimo vrat meril Matej Podlogar.

Zmaji bi po slabem začetku tekme kmalu povedli iz svoje prve resne akcije, ko je po podaji Bobana Jovića pred vrata prišel še en "bivši", Damjan Trifković, a je Alen Pašagić hitro zaprl kot nekdanjemu članu velenjskega kluba in ubranil njegov strel. Izvrstna priložnost se je po 20 minutah igre ponudila tudi Mateju Eteroviću, a je njegov poskus zletel visoko preko gola Olimpije.

Tekma z malo pravimi priložnostmi se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko so spet nevarneje pretili Velenjčani. Podlogar je po podaji s strani najvišje skakal in z glavo zadel vratnico že premaganega Džafića. Kljub eni slabših predstav sezone so zeleno-beli slabih deset minut pred koncem tekme le povedli.

Prvenstvo ostaja odprto: Maribor "padel" drugič zapored

Po prostem strelu Nika Omladiča je do žoge prišel Trifković, ki je za vodilni gol lepo zaposlil prvega strelca lige Nikolo Nikezića. Zeleno-belim je tako uspelo izvleči velike tri točke, ki so jih pred večerno tekmo približale Mariboru.

Vijoličaste je na derbiju ob obali v vodstvo popeljal Marcos Tavares, ki je po dvojni podaji na robu kazenskega prostora v 40. minuti spravil žogo mimo vratarja Igorja Nenezića. Koprčani so izenačili tri minute kasneje, ko je po akciji z Jeanom-Phillipeom Mendyjem še drugo tekmo zapored mrežo zatresel Goran Galešić.

Pred koncem polčasa je imel vodstvo pristaniščnikov na nogi Leo Štulac, ki pa ga je po izvrstni akciji še bolje ustavil Jasmin Handanović. Nič pa ni mogel slovenski reprezentant storiti v deseti minuti nadaljevanja, ko je imel noge vmes spet Štulac, ki je s prostim strelom našel Miroslava Čovila, slednji pa je z glavo premagal starejšega "Sarmo".

Darko Milanič je v iskanju izenačenja v igro poslal tudi debitanta, 18-letnega srbskega vezista Ranka Moravca, ki je tako odigral prve minute na uradnih tekmah članskega moštva, a vijoličastim v zaključku napete tekme ni uspelo zabiti željenega zadetka.

Domžalčani remizirali v Celju

Domžalčani so že v deseti minuti morali poseči po menjavi, poškodovanega Žana Majerja je zamenjal Uroš Korun. V 14. in 18. minuti je pri gostih s streloma poskusil Slobodan Vuk, a neuspešno, tako kot Miha Zajc pri Celjanih v 17. minuti. Deset minut pozneje so imeli domači novo priložnost, ko je z 20 metrov nevarno sprožil Benjamin Verbič, izkazal pa se je Nejc Vidmar v domžalskih vratih.

V 33. minuti je Korun z glavo meril previsoko, štiri minute pozneje pa je Jure Balkovec prodrl v kazenski prostor, kjer ga je ustavil Matej Centrih, a po sodniškem mnenju brez prekrška za najstrožjo kazen. Gostitelji pa so bili znova nevarni v 40. minuti, ko je Gregor Bajde sprožil močan volej, Vidmar pa se je izkazal in žogo odbil v kot. Po njem je do strela z glavo prišel Marko Krajcer, na golovi črti pa je celjsko veselje preprečil Denis Halilović. Zadnjo nevarno akcijo v tem delu igre so imeli gosti, po poskusu Balkovca je bil na pravem mestu Matic Kotnik.

V drugem polčasu so prvi zagrozili gosti, ko je v 52. minuti z glavo poskusil Halilović, a je bil nenatančen. Isti igralec je spet z glavo sprožil v 74. minuti po kotu Jureta Balkovca, Kotnik pa je žogo ujel. Pet minut pozneje je pri domačih z desetih metrov močno sprožil Alexander Srdić, Vidmar pa ni imel veliko dela. Domžale so sicer tekmo končale z igralcem manj, saj je v 89. minuti zaradi poškodbe moral iz igre Ivan Knezović.

Remija v Kidričevem in Murski Soboti

Derbi dna slovenske lige je bil še posebej pomemben za muraše, ki bi si z novim spodrsljajem močno priprli vrata prve lige, saj so po dveh zaporednih porazih občutno zaostali za ekipami, ki se borijo za obstanek. Čeprav tokrat niso izgubili, pa jim točka ob večinoma boljši igri od primorskih tekmecev pomeni bolj malo. Posebej zato, ker je tudi Gorica med tistimi, ki se krčevito borijo za obstanek. Mura za predzadnjim Aluminijem zaostaja za štiri, za osmo Gorico pa za šest točk.

Nogometaši Aluminija in Triglava so se prav tako razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Kranjčani resda niso dosegli nove zmage, a so tudi po tretjem obračunu pod vodstvom Dušana Kosića še neporaženi. V Kidričevem so dosegli pomembno točko v boju za obstanek in imajo ob tekmi manj še vedno štiri točke prednosti pred predzadnjim Aluminijem in osem pred zadnjo Muro.

Slovenska liga, 29. kolo:

Olimpija Ljubljana : Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Nikezić (82)

Luka Koper : Maribor 2:1 (1:1)
Galešić (43), Čovilo (55); Tavares (40)

Celje : Domžale 0:0 (0:0)

Aluminij : Triglav 2:2 (1:1)
Žagar (18), Drevenšek (85/11m); Diallo (22), Đurković (75)

Mura 05 : Gorica 1:1 (0:0)
Ploj (65); Praprotnik (72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.