Šport > Nogomet
10 ogledov

Maribor izziva Domžale

Darko Milanič na klopi Maribora še ni izgubil derbija z Olimpijo. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Pred 4. kolom 1. SNL smo se pogovarjali z Darkom Milaničem, čigar ekipa je ravno ugnala B-ekipo Chelseaja. Mladi strateg se zaveda, da je prvenstveni dvoboj z Domžalami drugačna zgodba.

Potem ko je evropsko pot Domžal že drugo zaporedno leto prezgodaj končal zagrebški Dinamo, je pred branilci naslova že nov težak preizkus. V športni park ob Kamniško Bistrico prihaja za zdaj še neprepričljivi, toda s svežim skalpom B-ekipe Chelseaja okiteni Maribor.

 
 

Dobro poznamo moč Domžal. Vemo, da so ekipa, ki zna dobro igrati na rezultat, je čvrsta in sestavljena iz zelo dobrih nogometašev.

Darko Milanič

 
Lanski obračuni obeh ekip so bili v znamenju kartonov, saj so jih sodniki delili kot božična darilca – 29 rumenih in štiri rdeče na ravno toliko tekmah. Tradicija je na strani Domžal, ki so proti vijoličastim nazadnje izgubili maja lani, od tedaj pa nanizali tri zmage in en remi. Trener Maribora Darko Milanič je za Žurnal24 najprej pokomentiral sredino tekmo proti B-moštvu Chelseaja: "To je bila prijateljska tekma z nasprotnikom, ki ima veliko ime. Jasno je, da so to fantje, ki se bodo trudili igrati na tako visoki ravni, kot igrajo njihovi starejši kolegi. Težko je reči, ali je bil to pravi pokazatelj naše forme. Jasno je, da smo se včeraj vsi skupaj želeli predstaviti v najboljši luči, tako je tudi bilo. Navijačev je bilo polno in mislim, da so bili po tekmi tudi zadovoljni. Pripravili so nam zelo lepo vzdušje, a za nas je trenutno dosti pomembnejša tekma na prvenstvu."

Z igro svojega moštva po dveh tesnih zmagah in remiju še ni povsem zadovoljen: "Trenutno ne igramo 90 minut tako, kot bi si želeli, oziroma tako, kot mislimo, da lahko. Delamo zavzeto na treningih, da bi bilo teh minut vse več in več. Po drugi strani ne smemo biti preveč požrešni, sedem točk iz treh tekem je zelo dober izkupiček in želel bi si, da nadaljujemo v takem ritmu."

Koprčani tokrat potujejo v Ajdovščino. © SPS

 
Dejstvo, ki lahko prav gotovo veseli nekdanjega reprezentančnega kapetana, je seveda to, da ima v Mariboru na voljo enega od najboljših virov mladih nogometašev v državi: "Na srečo se mladina, ki nastopa za prvo moštvo, venomer pokaže v dobri luči. Na splošno je moštvo mlado, tako da dobivajo priložnost iz kola v kolo. Ali bo dobil priložnost tudi kakšen mladinec ali kadet, bomo pa še videli," je povedal Milanič. Glede Domžal, proti katerim je imel kot trener HIT Gorice več sreče kot lanski štajerski strateg Branko Horjak , pa je dejal: "Dobro poznamo moč Domžal. Vemo, da so ekipa, ki zna dobro igrati na rezultat, je čvrsta in sestavljena iz zelo dobrih nogometašev. Vendar smo tudi mi dobri in bomo naredili vse, da bi šle tri točke v Maribor." Vijolicam v nedeljo ne bo mogel pomagati Aleš Mejač , po odsluženi kazni zaradi "pordečitve" pa se vrača Matjaž Lunder .

 

PrvaLiga Telekom, 4. kolo

sobota
17.00 Nafta : MIK CM Celje
20.00 Rudar V. : Interblock
nedelja
17.00 Primorje : Koper
17.00 L. Drava : HIT Gorica
19.30 Domžale : Maribor

Na preostalih slovenskih zelenicah bo zanimivo predvsem v Ajdovščini , saj na drugi letošnji primorski derbi in na krilih svoje prve letošnje zmage prihaja Koper . Interblock , ki bo naslednika trenerja Dragana Skočića dobil v ponedeljek, potuje v Velenje . Knapi so z veliko zmago v prejšnjem kolu proti Gorici še enkrat potrdili, da svojih točk ne bodo oddajali kar tako. Začasni trener in dosedanji Skočićev pomočnik Anton Usnik ima pred seboj težko nalogo. Vedno bolj okrepljeni Celjani , s katerimi je pogodbo nedavno podpisal tudi nekdanji reprezentant Jalen Pokorn, svoj zmagoviti pohod nadaljujejo v Lendavi proti Nafti , medtem ko Goričani gostujejo na Ptuju .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.