Šport > Nogomet
18 ogledov

Maribor klonil proti Ukrajincem

Dejan Mezga Žurnal24 main
Mariborski nogometaši se še naprej vneto pripravljajo na novo sezono: v soboto so v avstrijskem Söchauju na prijateljskem obračunu klonili proti ukrajinskemu Metalistu (1:3).

Metalist iz Harkova je lani tretjeuvrščena ukrajinskega prvenstva, ki igra tudi v Evropski ligi. V lanski sezoni so Ukrajince v šestnajstini finala zaustavili nogometaši Bayerja.

Nogometaši Metalista so v vodstvu prešli v 64. minuti tekme, ko je zabil Lisenko. A veselje Ukrajincev ni trajalo prav dolgo, saj je za izenačenje vsega tri minute kasneje poskrbel Dejan Mezga, ki je zaključil akcijo Agima Ibraimija, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Vijoličasti so premoč nasprotniku morali priznati prav v zadnjih minutah dvoboja, ko sta za ukrajinsko zmago s 3:1 poskrbela Šelajev in Vorobejev.

Nafta do zmage nad Celjani

V prijateljski nogometni tekmi je Lendava na domačem igrišču premagala Simer Šampion s 3:1 (3:1). Za prvoligaško zasedbo so gole dosegli David Tomažič-Šeruga (8. minuta), Zoran Lesjak (15. minuta) in Marko Karnet (33. minuta), za novega drugoligaša iz Celja pa se je med strelce vpisal Mario Petrušić (31. minuta).

Mura klonila proti Reki

V okviru 20. obletnice samostojnosti Slovenije je bila na Tišini pri Murski Soboti odigrana mednarodna prijateljska tekma med Muro 05 in hrvaškim prvoligašem Reko, ki se nahaja na pripravah v Mariboru. Tesno zmago so slavili Rečani (1:0), edini zadetek je v 73. minut dosegel Antonini Čulina. Pravico na tekmi so delili sodniki iz Azerbajdžana, ki se nahajajo v Sloveniji na izobraževanju. Poleg več kot 20 sodnikov iz omenjene države, pa so si tekmo ogledali tudi nekateri predstavniki Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in Evropske nogometne zveze (Uefa).

Prijateljski dvoboji:

NK Maribor : Metalist 1:3 (0:0)
Mezga (67); Lisenko (64), Šelajev (85), Vorobej (88)

Nafta : Simer Šampion 3:1 (3:1)
Tomažič-Šeruga (8), Lesjak (15), Karnet (33); Petrušić (31)

Mura 05 : Reka 0:1 (0:0)
Čulina (73)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.