Šport > Nogomet
7 ogledov

"Maribor lahko premagamo v Mariboru"

Nik Omladič je že okusil slast igranja na večnem derbiju. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Pred sobotnim večnim derbijem med Mariborom in Olimpijo smo se pogovarjali z "zmajem" Nikom Omladičem, ki je po dolgotrajnem okrevanju po poškodbi stopala znova pripravljen na največje napore.
V zadnjem času sicer nismo proti nobenemu nasprotniku igrali prav dobro, vendar mislim, da je za to še čas ter da se nam lahko odpre ravno proti Mariboru in da naredimo serijo zmag.
Nik Omladič

Nik, kakšno je stanje poškodovanega stopala? Še čutite kakšne posledice?
Poškodba je že skoraj pozdravljena. Še vedno čutim manjše bolečine, ampak nič resnega. Bom pa manjše bolečine čutil še kar nekaj časa.

Prejšnji konec tedna ste na prijateljskem srečanju proti Istri prvič po poškodbi stopili na igrišče. Kako je bilo?
Glede na to, da sem zaigral po dolgem času, imam mešane občutke. Prisotnega je bilo tudi nekaj strahu, vendar mislim, da bo kmalu izginil.

Koliko se vam je poznala dolga odsotnost?
Odsotnost se mi kar pozna. Menim, da sem veliko izgubil glede na moje igre pred poškodbo, toda verjamem, da bom čez nekaj tednov že pravi ter da bom igral enako kot prej.

Kako težko ste preživljali čas, ko ste bili poškodovani?
Kako sem preživljal? Pravzaprav sploh nisem preživljal, ker je bilo zelo bedno, saj sem bil štiri tedne lahko samo v postelji, saj nisem mogel hoditi. Čas sem tako zapolnil z računalnikom in gledanjem filmov.

Za mladega igralca je tako huda poškodba zagotovo hud udarec?
Ja, poleg tega sem imel s to poškodbo težave že tretjič, tako da je bilo res težko.

V prvih dveh primerih ste se na igrišče morda vrnili celo malce prezgodaj. Ste tokrat poškodbo res pozdravili tako, kot je treba?
Tokrat sem poškodbo res pozdravil, kot je treba, in kar malce zavlačeval z vrnitvijo, saj so mi že rekli, da se lahko vrnem, pa sem rekel, da še ni pravi čas ter da se mi ne mudi in sem bil tudi sam malce pametnejši glede tega.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V soboto vas čaka drugi večni derbi v letošnji sezoni proti Mariboru, tokrat v Ljudskem vrtu. Kaj pričakujete?
Vem, da bomo dali vse od sebe. Upam, da bomo imeli tudi nekaj športne sreče. Vsekakor pa sem prepričan, da smo sposobni premagati Maribor v Mariboru.

V zadnjem času Olimpija proti Mariboru sicer ne igra najbolje?
V zadnjem času sicer nismo proti nobenemu nasprotniku igrali prav dobro, vendar mislim, da je za to še čas ter da se nam lahko odpre ravno proti Mariboru in da naredimo serijo zmag.

Odsotnost se mi kar pozna. Menim, da sem veliko izgubil glede na moje igre pred poškodbo, toda verjamem, da bom čez nekaj tednov že pravi ter da bom igral enako kot prej.
Nik Omladič

Mučijo vas številne poškodbe, nazadnje se je poškodoval še kapetan David Kašnik. Kako se bo to poznalo na vaši igri?
Poškodbe nam res delajo kar nekaj težav, vendar ne bomo jokali za tistimi, ki jih ni. Tisti, ki smo zdravi, moramo dati vse od sebe in to je to.

Boste v soboto že v kadru za srečanje proti Mariboru?
Bom. Če bom igral, pa bo odvisno od trenerja.

Se Olimpija tudi v letošnji sezoni kljub slabemu začetku lahko uvrsti v Evropo?
Z lahkoto, če bomo igrali tako, kot znamo, in pridno trenirali. Prvenstvo je še dolgo, tako da ni bojazni, da se ne bi mogli uvrstiti na višja mesta.
 
Po slabšem začetku je trenerja Safeta Hadžića na klopi zamenjal Dušan Kosič. V čem se razlikuje njun način dela?

Vsak trener ima svoj način dela. Ne želim pa komentirati, kdo je v čem boljši. Vsak ima svoje prednosti in slabosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.