Šport > Nogomet
2 ogledov

Maribor le še privid v daljavi

Maribor je z novo zmago še povečal naskok na vrhu lestvice. Žurnal24 main
Končano je 25. kolo slovenske nogometne lige. Golijada Interblocka proti Nafti, remi Badžima ob povratku v Koper in nova zmaga Maribora so ključni poudarki tega vikenda na slovenskih zelenicah.
 

PrvaLiga Telekom, 25. kolo

Luka Koper : Domžale 0:0
Rudar : Labod Drava 3:2
Interblock : Nafta 5:0
HiT Gorica : MIK CM Celje 1:0
Maribor : Primorje 2:0

Trener Domžal Vlado Badžim se je tako vrnil na kraj "zločina", kjer si je tudi ustvaril nogometno in trenersko ime. Zanimivo, kot trener Koprčanov Domžal nikoli ni premagal, tudi tokrat pa mu v obrnjeni vlogi ni uspelo osvojiti vseh treh točk (0:0). Domžalski rumeni so z novo točko na tretjem mestu prehiteli Nafto, saj imajo boljšo gol razliko. Lendavčani so v Ljubljani doživeli pravo malo katastrofo. Po prvem delu brez zadetkov je domača ekipa nato v mrežo gostov poslala petardo zadetkov (5:0). Trije so bili delo mladega napadalca Roberta Berića. Nasploh je v Šiški zadevala mlada garda, saj sta se med strelce vpisala še Josip Ilićić, prvič v karieri pa tudi Luka Majcen. Rudar je ob jezeru gostil Dravo, ki po novem porazu tone vse nižje (3:2). Tudi Velenjčani so se zdaj izenačil z Nafto in jo zaradi boljše gol razlike, tako kot Domžalčani, prehiteli.

Maribor je v Ljudskem vrtu z 2:0 premagal Primorje. Ajdovci iz kola v kolo postajajo vedno resnejši kandidati za eno od zadnjih dveh mest. Gorica je doma z dvanajstim golom Etiena Velikonje premagala Celje. To pomeni, da je Maribor z zmago pred grofi že za deset, verjetno neulovljivih točk. Resnejšega konkurenta v tej sezoni vijoličasti kot kaže ne bodo imeli.


PrvaLiga Telekom Slovenije, 25. kolo


Luka Koper : Domžale 0:0

Rudar Velenje : Labod Drava 3:2 (1:0)
Tolimir (41), Perić (48), Mujaković (83); Tiganj (60, 86/11-m)

Interblock : Nafta 5:0 (0:0)
Berić (53, 58, 74), Iličić (68), Majcen (91)

Ob 18.00:

HiT Gorica : MIK CM Celje 1:0 (1:0)
Velikonja (24)

Maribor : Primorje 2:0 (1:0)
Mihelič (5), Jelić (59)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.