Šport > Nogomet
18 ogledov

Maribor na preprogi, Fisichella v hotelu

Vršič Jerez trening Evropska liga povratna tekma
1/35
Jan Krstovski
Nogometaši Maribora se daleč od vrveža Seville ob zvokih motorjev formule 1 in v družbi Giancarla Fisichelle pripravljajo na četrtkovo tekmo Evropske lige. Na njej gotovo ne bo zaigral poškodovani Marko Šuler.

Vrhunska zelena preproga (beri: zelenica), ki so jo nogometašem Maribora za treniranje v Jerezu pripravili tenkočutni španski vrtnarji, je navdušila prav vse. Športni direktor Zlatko Zahovič se kljub malce slabši formi kot v časih, ko je v kompleks hotela Montecastillo prišel še kot član Benfice, skupaj z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Miranom Pavlinom ni mogel upreti igranju pepčka.

V idiličnih razmerah med igrišči za golf in slovitim dirkališčem si vijoličasta odprava hotel deli tudi z nekdanjim dirkačem formule 1 Giancarlom Fisichello, ki ga je v jedilnici hotela navdušen pozdravil tudi trener Ante Šimundža. Vse to razbija monotonijo in skrbi za vrhunsko pripravo na zgodovinsko povratno tekmo v slabih sto kilometrov oddaljeni Sevilli, kjer bodo Štajerci lovili podvig za vse čase – uvrstitev v četrtfinale Evropske lige.

"Verjamem, da ga bomo zabili"

"Ne samo za Maribor, tudi zame je to najpomembnejša tekma do zdaj. Seveda se na vsakem koraku čuti resnost, koncentracija je na najvišji ravni in ta tekma se čaka," je pred začetkom treninga na toplem andaluzijskem soncu dejal junak prve tekme Dare Vršič, čigar zadetek je pred obračunom na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán dvignil napetost do vrhunca.

"Trening se da dobro oddelati, kajti zelenica je perfektna. Tega doma nismo imeli. Res se je lepo pripravljati na tem terenu. Ne razmišljam več o svojem debiju, razmišljam o četrtku pa tudi o vsaki naslednji tekmi. Seveda želim pomagati Mariboru, da bo vsako tekmo še za nianso boljši, in za to bom dal vse od sebe. Prvo je v nogometu obramba, smo pa dovolj kakovostni, da zabijemo tudi v gosteh Sevilli. Verjamem, da ga bomo."

Napad in obramba "fiksirana"

Šimundža je na treningu z varovanci veliko vadil pritiskanje na igralca z žogo, poleg tega pa zaključevanje akcij po hitrih prehodih s sredine igrišča do gola. Vadba se je zaključila s trdo tekmo, ki ni razkrila prve postave – za "fante v markirkah" so sicer igrali standardni člani zadnje vrste Handanović-Milec-Rajčević-Arghus-Viler, v napadu je bil dvojec Tavares-Mendy, toda zvezna vrsta je bila razdeljena, očitno pa bo prav tam Šimundža iskal presenečenje, morda tudi z Vršičem, ki je v Ljudskem vrtu začel na klopi. 

"Nervoza? Ne vem, zakaj nervoza, morda bi to lahko rekli pred prvo tekmo, a zdaj, ko vemo, da z njimi lahko igramo, smo lahko le še bolj 'napaljeni'," je nadaljeval Vršič. "Ne razmišljam o Sevilli, razmišljam o nas, o sebi in tem, kako se vidimo vesele po tekmi. Sem si pogledal gol s prve tekme? Ne vprašajte me, kolikokrat! (smeh) Bilo je lepo, no, v glavnem Sevilla svoje taktike ne bo zamenjala čez noč in seveda enak prostor, kot ga oni puščajo za zvezno vrsto, bo odprt tudi na četrtkovi tekmi."

Pogovor s Šimundžo nič takega

Vršič je pritrdil, da mu igra Maribora v zvezni vrsti ustreza, vijoličasti morajo le izkoristiti njegovo sposobnost "uhajanja" med zvezno in obrambno linijo nasprotnika, ki ga je s svojo izjemno levico na levi nogi ujel že pod Kalvarijo. Šimundža je največ besed pred treningom namenil ravno 13-kratnemu slovenskemu reprezentantu, a naj ne bi šlo za nič v povezavi s pripravljenostjo.

"Mislim, da mi igra mariborske zvezne vrste zelo 'paše', menim, da se je to pokazalo pri golu. Štirje 'pasi' iz prve in takoj se odpre tisto, kar si jaz najbolj želim. Pogovor s Šimundžo? Vse je v redu, nič takega. Iz dneva v dan gre bolje, pripravljenost pa niti ni bila slaba že prvi dan, ko sem prišel v Maribor," je dodal Vršič.

Šuler odpadel, odsoten do dveh tednov

Zdravnik moštva Matjaž Vogrin je potrdil, da v kadru za četrtkovo tekmo v seviljski četrti Nervión ne bo kandidiral novi član moštva Marko Šuler. Nekdanji branilec varšavske Legie ima že nekaj časa poškodovano mišico, kljub naporom zdravniške službe pa ne bo dobil zelene luči za morebitni krstni nastop.

"Včeraj smo preizkusili, ali bi bil pripravljen za tekmo s Sevillo, a je poskus spodletel. Bolečine so še prisotne, tako da ne bo treniral z ekipo, prav tako ni v kadru za tekmo. Ob vrnitvi v Maribor bomo opravili še magnetno resonanco, a računamo, da se bo po zdravljenju pridružil ekipi v od desetih do štirinajstih dneh," je dejal Vogrin.

"Gre za poškodbo mišice, ki se vleče že nekaj časa. Poškodbe mišice se zelo rade ponavljajo, tako da moramo biti povsem prepričani, preden igralca spustimo nazaj na igrišče. Ob novi poškodbi je zdravljenje še dosti dolgotrajnejše in zahtevnejše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.