Šport > Nogomet
33 ogledov

Maribor na vrhu, Olimpija skoraj na dnu

Sebastjan Cimerotic
1/32
Boštjan Tacol
Maribor si je z zmago (2:0) v šestem kolu Prve lige proti Celju kljub tekmi manj zagotovil prvo mesto na lestvici. Olimpija je izgubila na prvi tekmi v Stožicah. Green Dragons: "Draga uprava ... odstopi!"

Kot se za gostitelje na takšnem objektu spodobi, so igralci Olimpije bolje začeli in si takoj priigrali eno polpriložnost. Toda začetni zagon je kmalu pojenjal. Koprčani so v polju prevzemali pobudo in v 20. minuti tudi povedli. Davor Bubanja je lepo podal za hrbet ljubljanskih branilcev, kamor je stekel izkušeni Milan Osterc, ki je nato rutinirano ugnal ljubljanskega vratarja Kristiana Lipovca.

Po zadetku so se domačini, ki s svojo igro v tem delu nikakor niso navdušili, spet malce prebudili, toda pravih priložnosti si niso pripravili. Zato pa so v 37. minuti znova udarili gosti. Osterc je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je Lipovac povsem po nepotrebnem podrl in tako zakrivil najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel kar koprski vratar Ermin Hasić.

Olimpija je do prve prave priložnosti prišla v 50. minuti, ko je Damjan Ošlaj po kotu malce premalo natančno meril z glavo. Zatem je sledilo nekaj koprskih poskusov, na drugi strani pa so nekajkrat za razburjenje med navijači poskrbeli tudi domači nogometaši, ki pa nikakor niso prišli do uspešnega zaključnega strela.

To jim je le uspelo v 72. minuti. Peter Stojanovič je sprožil močan strel, Hasić je žogo odbil le do Adnana Bešića, ki je nato iz bližine vendarle zadel koprsko mrežo. Tudi po zadetku so razumljivo več želje kazali domači nogometaši, ki so poskušali na vsak način priti vsaj do izenačujočega zadetka.

Prva liga, lestvica:
1. Maribor (-1) 13
2. Domžale 13
3. Nafta 12
4. Luka Koper 10
5. Hit Gorica 8
6. Rudar 8
7. CM Celje 6
8. Triglav Gorenjska 5
9. Olimpija (-1) 2
10. Primorje 2

Na ta način pa so imeli Koprčani več priložnosti za protinapade, eden izmed njih se je v 86. minuti skoraj končal z avtogolom Aneja Lovrečiča. Do konca tekme sta se zvrstili še dve priložnosti. Mitja Brulc jo je v 90. minuti zapravil za Koper, Bešić pa v sodnikovem podaljšku za Olimpijo, ko je bil le za malenkost prepočasen.

Četrtkova tekma v Evropskem pokalu proti Palermu na Siciliji dolgi klopi Maribora očitno ni pustila posledic. Mrežo Celjanov je že v 9. minuti načel Josip Iličić, med drugim se njegovo ime neuradno že povezuje s prestopom v Palermo, ki je s fantastičnim strelom s kakšnih 20 metrov premagal vratarja Amela Mujčinovića. Uspešne mariborske minute prvega polčasa je v 21. minuti pozlatil še en nekdanji 'kockar', Robert Berič, ki je izkoristil podajo nekdanjega in sedanjega soigralca, Iličića. V drugem polčasu do zadetkov ni prišlo, Maribor pa je prek Marcosa Tavaresa, ki mu je lepo podal Mitja Viler, v 75. minuti zatresel celjsko prečko.

Domžalčani so se za en dan z zmago v Velenju povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. Izbranci Darka Birjukova so bili večji del tekme boljši tekmec in so z lepim golom Tadeja Apatiča tudi zasluženo osvojili nove tri točke. Lendavčani so po porazu v prejšnjem kolu proti Mariboru tokrat spet vknjižili poln izkupiček, na domačem igrišču so z 2:1 ugnali novpočenega prvoligaša iz Gorenjske.

Nogometaši Hit Gorice so proti gostom iz Ajdovščine pričakovano vknjižili tri točke. Pri obeh moštvih je manjkalo kar nekaj nogometašev, ki bi ob normalnih okoliščinah dobili priložnost. Goričani so tako tekmo proti Ajdovcem začeli brez štirih, Primorje pa je v Novo Gorico dopotovalo kar brez šestih igralcev.

Prva liga, 6. kolo:

Nafta : Triglav Gorenjska 2:1 (1:1)
Benko (30), Vinko (63); Stjepanovič (40)

Hit Gorica : Primorje 3:2 (1:1)
Širok (14). Demirović (46), Arčon (65); Marijanovič (42/11-m), Ihbeisheh (80)

Rudar Velenje : Domžale 0:1 (0:0)
Apatič (67)

Maribor : Celje 2:0 (2:0)
Iličić (9), Berič (21)

 

Olimpija : Luka Koper 1:2 (0:2)
Bešić (72); Osterc (20), Hasić (37/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.