Šport > Nogomet
10 ogledov

Maribor ne zanima Rima: prodanih 4.000 vstopnic

evropska liga maribor panathinaikos tavares boumsong Saša Despot
Maribor se po nekaj več kot 13 letih vrača na rimski Olimpico, kjer je pod taktirko Bojana Prašnikarja v premierni sezoni v Ligi prvakov izgubil proti Laziu (0:4). Sinje modri bodo nasproti vijoličastim spet stali v četrtek na tekmi Evropske lige, a kot kaže pred praznimi tribunami.

Za tekmo med Laziem in Mariborom naj bi po poročanju italijanskih medijev do torka popoldne prodali vsega štiri tisoč vstopnic. Daleč so časi, ko je "nepremagljivo" moštvo Svena-Görana Erikssona na tekmi z vijoličastimi leta 1999 prišlo bodrit 38 tisoč Lazialov, treba pa je poudariti, da Evropska liga kljub temu (še) ni Liga prvakov.

Mariborčani – po zmagi nad Panathinaikosom vodilni v skupini J – so v sredo ob 10. uri poleteli z mariborskega letališča proti večnemu mestu, kjer jih nocoj čaka tudi uradni trening. Vijolična ekspedicija je odpotovala brez poškodovanega Nejca Potokarja in kaznovanega Arghusa, kar pomeni, da bo Brazilca v osrčju obrambe verjetno nadomeščal Jovan Vidović.

"Na vsaki tekmi se trudimo po najboljših močeh, tokrat pa bo naloga še posebno zahtevna," je pred potjo v Rim povedal vratar Maribora Jasmin Handanović. "Lazio je zelo dobra ekipa. Pred nedeljskim odhodom na stadion mi je še uspelo ujeti prenos tekme proti Sieni, ko so na klopi ostali tudi Hernanes, (Mauro) Zárate in (Libor) Kozák, a je Lazio zmagal. Imajo širok kader, dobre posameznike. Gre za disciplinirano ekipo, treba se bo pošteno potruditi."

Na zdravje, Miro!

Vse kljub vsemu kaže na to, da bo bosanski trener Vladimir Petković dodobra premešal postavo, kjer bi priložnost pred standardnim Andréjem Diasom dobil Michaël Ciani, pred Cristianom Ledesmo Albanec Lorik Cana, pred legendarnim Miroslavom Klosejem pa Sergio Floccari.

To, da je bil Klose skupaj z ženo Sylwio v ponedeljek še na Oktoberfestu, seveda ne igra prav nobene vloge ...

Klose Oktoberfest Sylwie Klose pivo kozarec | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evropska liga, skupinski del, 2. kolo:

Skupina J

Četrtek ob 19.00:
Lazio – Maribor
Panathinaikos – Tottenham Hotspur

Lestvica: 1. Maribor 3 točke, 2. Lazio in Tottenham 1, 4. Panathinaikos 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.